Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Studenti automobilních škol z České republiky změřili své schopnosti

Futerová Linda

  • 19. 05. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3901|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Čtyřčlenné týmy ze čtrnácti škol z celé České republiky soutěžily tento týden na Autodromu v Sosnové u České Lípy. Studenti oboru automechanik si změřili své dovednosti v osmi disciplínách, mezi kterými nechyběla např. škola bezpečné jízdy, jízda zručnosti, výměna kol či couvání na přesnost. Akci s názvem AUTOMOBILEUM uspořádal Liberecký kraj.Česká republika se stává světovou velmocí v produkci automobilů a v oborech s automobilovým průmyslem úzce souvisejících. Liberecký kraj se řadí k regionům, kde je tento trend velice markantní, a proto jsem se rozhodli uspořádat soutěžní setkání žáků těchto škol,“ řekl náměstek hejtmana Petr Doležal.

 

První ročník AUTOMOBILEA se uskutečnil v areálu Autodromu Česká Lípa ve dnech 17. a 18. května. Záštitu nad jeho konáním převzali předseda Senátu Parlamentu České republiky MUDr. Přemysl Sobotka a náměstek hejtmana Libereckého kraje Mgr. Petr Doležal. Liberecký kraj reprezentovalo družstvo složené z žáků Integrované střední škol Sy Vysoké nad Jizerou.




Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky