Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě se křtila publikace Geologické zajímavosti Libereckého kraje

Futerová Linda

  • 18. 01. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:3505|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Světlo světa spatřila nová publikace o geologických zajímavostech v Libereckém kraji, kterou vydal Liberecký kraj - resort rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí. Publikace byla slavnostně pokřtěna ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě náměstkem hejtmana Radimem Zikou, jejím autorem Petrem Kühnem a hejtmanem kraje Petrem Skokanem.

Kraj se  intenzivně věnuje zprostředkování informací o životním prostředí Libereckého kraje i jeho přírodních zajímavostech. Postupně vydal publikace jako například Naučné stezky, Maloplošná chráněná území či Památné stromy. „Cílem publikace geologické zajímavosti není podat systematický přehled charakteristických geologických a geomorfologických jevů kraje. Všechny by se do této publikace ani nevešly. Cílem bylo přiblížit občanům Libereckého kraje další zajímavá a krásná území kraje a podpořit zájem veřejnosti o ně a o jejich nutnou ochranu, aby zde zůstala zachována i pro příští generace,“ uvedl na adresu nové knihy náměstek hejtmana pověřený vedením zmíněného resortu Radim Zika. 

Odborná část publikace byla svěřena ke zpracování Vlastivědnému muzeu a galerii v České Lípě. Hlavním zpracovatelem je Petr Kühn, který přizval ke spolupráci další odborníky, za jejichž přispění vznikla jak textová, tak i obrazová část publikace včetně mapy. Na zpracování se podíleli rovněž zaměstnanci Krajského úřadu Libereckého kraje.

Publikace je k dostání zdarma na Odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí Krajského úřadu Libereckého kraje.


 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky