Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Veletrh vzdělávání, kvalifikace a učebních pomůcek NISA SCHOLA již po dvanácté

Futerová Linda

  • 08. 11. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4502|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dům kultury Liberec ve spolupráci s Libereckým krajem, resortem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu pořádají již XII. ročník Veletrhu vzdělávání, kvalifikace a učebních pomůcek NISA SCHOLA. Koná se od čtvrtka 9. listopadu do soboty 11. listopadu 2006 v Domu kultury Liberec. Záštitu nad ním převzali MUDr. Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu České republiky, a Mgr. Petr Doležal, náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

 

NISA SCHOLA nabídne širokou a rozmanitou přehlídku příležitostí ke vzdělávání, a to nejen v Libereckém kraji. Těžištěm budou expozice středních škol, učilišť a gymnázií, které představí studijní a učební obory otevírané v příštím školním roce pro žáky vycházející ze základních škol, chybět ale nebudou ani školy základní či vysoké. Doplňovat je budou instituce, které se zabývají dalším vzděláváním, a distributoři moderních učebních pomůcek a technologií ve školství. Obohacením bude přehlídka „Domy dětí a mládeže v regionu“ zahrnující zájmové aktivity pro mládež,“ řekl náměstek hejtmana pro školství Petr Doležal.

 

Tohoto ročníku se zúčastní 85 vystavovatelů, z toho 57 středních, 4 základní a 3 vysoké školy. Použito je 649 metrů čtverečných výstavní plochy a 185 metrů čtverečných na galerii pro expozici „Domy dětí a mládeže v regionu“.

 

K veletržnímu dění náleží i bohatý doprovodný program. Pódium Domu kultury bude náležet žákům, ať se jedná o módní přehlídky či taneční vystoupení. Žáci základních škol budou moci využít profesní diagnostiky pomocí počítačového programu COMDI. Odborný program nabídne diskuse na téma přijímacího řízení na střední školy, prezentaci školského informačního portálu Euroregionu Neisse - Nisa - Nysa, vzdělávacích programů v oblasti ekonomie společnosti Junior Achievement a mnohé další. Pátek 10. listopadu bude věnován diskusi o uplatnitelnosti absolventů na trhu práce a vzdělávací nabídce v Libereckém kraji.

 

Veletrh NISA SCHOLA bude slavnostně zahájen 9. listopadu v 9:00 hodin. Veletrh je otevřen ve čtvrtek a pátek od 9:00 do 18:00 hodin, v sobotu od 9:00 do 16:00 hodin. Návštěvnost loňského ročníku přesáhla deset tisíc osob. Vstup je opět umožněn zdarma.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky