Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zlato pro Liberecký kraj

Mgr. Markgrafová Eva

  • 07. 07. 2006 00:00

Sdílet článek

[id:4038|autor:Mgr. Markgrafová Eva|email:eva.markgrafova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 327|mobil:|aktualizace:]

Významného ocenění se dostalo Libereckému kraji na nedávné celostátní konferenci „Geoinformatika ve veřejné správě“, konané v Brně. Právě na této konferenci pracovníků geografických informačních systémů (GIS) udělila porota první místo  posteru nazvanému Ochrana přírody v Libereckém kraj, který vytvořili pracovníci životního prostředí Krajského úřadu Libereckého kraje.

 „Jedná se o velkorozměrový poster ve formátu 2xA0, kde je na podrobné mapě Libereckého kraje v měřítku 1:60 000 zobrazena síť prvků ochrany přírody,“ vysvětluje autorka díla Irena Košková, správce GIS odboru rozvoje venkova, zemědělství a životního prostředí. „Jsou tu zobrazena  jak maloplošná tak velkoplošná zvláště chráněná území a prvky soustavy NATURA - ptačí oblasti a evropsky významné lokality. Na doprovodných kartogramech jsou zobrazeny i různé analytické úlohy z oblasti ochrany přírody, například porovnání ploch obcí  k velikosti plochy se zvláštní ochranou přírody, nebo k počtu památných stromů na území dané obce.“  Kromě podrobné mapy ochrany přírody je zde také přehledná geologická mapa  a zobrazen reliéf Libereckého kraje a atraktivní doprovodné fotografie.

Jak dále zdůrazňuje ředitel krajského  úřadu Bohdan Tomáš, podobnou soutěž nevyhrál Liberecký kraj poprvé. „Tahle tradice vznikla již v roce 2004, kdy jsme zvítězili s posterem „Mapový server životního prostředí Libereckého kraje“ a první místo jsme  obsadili  i vloni se dvěma postery na téma „Soustava Natura v Libereckém kraji“, vše z dílny stejného odboru.“  

 

Více informací najdete na krajských stránkách Informačního systému životního prostředí (http://www.kraj-lbc.cz/iszp) a na mapovém serveru životního prostředí (http://maps.kraj-lbc.cz)

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky