Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nezaměstnanost v Libereckém kraji klesla ve všech okresech

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 01. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:4658|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Vývoj míry nezaměstnanosti v Libereckém kraji v roce 2006 potvrdil stabilní příznivý trend i v samém závěru roku, míra nezaměstnanosti v kraji se snížila na 6,7. Toto číslo je o to příznivější, že v minulých letech býval závěr roku z tohoto pohledu vždy problematický, neboť nezaměstnanost stagnovala či dokonce mírně stoupala. Výrazný pokles způsobilo dobré umísťování absolventů škol, aktivní politika libereckého úřadu práce, ale i dosavadní mírný charakter zimního počasí. Umožnil totiž pokračování venkovních a sezónních prací, zvláště ve stavebnictví.

Jen pro srovnání, na přelomu loňského roku hledalo práci o téměř dva tisíce lidí více, než nyní. Zvláště pozitivní je, že nezaměstnanost klesala ve všech čtyřech okresech Libereckého kraje. V současné době je sice stále nejvyšší na Liberecku – 7,2 procenta, avšak  právě zde, v relativně nejproblematičtější části kraje, klesla nejvíce. Práci zde hledalo o 228 lidí méně než před měsícem. Nejlepší čísla přicházejí již tradičně z Jablonecka. Míra nezaměstnanosti je zde 5,7 procenta, což je výborný výsledek i v celostátním měřítku.

“Závěr roku si zaslouží malé bilancování. Jsem rád, že můj optimistický odhad, o tom, že vzhledem k pozitivnímu vývoji ekonomiky státu i kraje může být nezaměstnanost v našem kraji ještě nižší, se naplnil. Nezbývá, než si podobný vývoj přát i do nového roku,“ řekl statutární náměstek hejtmana Libereckého kraje Karel Dolejší.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky