Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Centrum vzdělanosti LK neohrožuje ROP rozvoj měst ani venkova

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 01. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6008|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Vzhledem k tomu, že se množí dotazy a dohady, jak je to s projektem Centra vzdělanosti Libereckého kraje, předkládáme nejdůležitější a nejnovější fakta. 

 

 

1. Projekt Centra vzdělanosti bude předkládán do prioritní osy 2 Rozvoj městských a venkovských oblastí, oblast podpory 2.1 Rozvoj regionálních center. Tato oblast podpory je zaměřena na podporu velkých měst nad 50 tis. obyvatel v regionu NUTS 2 Severovýchod. V této oblasti podpory mohou být z Regionálního operačního programu podpořeny pouze projekty realizované na území města Liberec, Hradec Králové a Pardubice.  Projekt Centra vzdělanosti tedy nebude zasahovat do oblasti podpory 2.2 Rozvoj měst ani do oblasti 2.3 Rozvoj venkova.

 

 

2. Projekt Centra vzdělanosti je téměř hotov. Jeho finalizace proběhne teprve pro vyhlášení výzvy pro danou oblast podpory, v níž budou specifikovány přesné požadavky na předkladatele projektů. Výzvu bude vyhlašovat Výbor regionální Rady. Pravděpodobně by k vyhlášení výzvy pro předkládání projektů mělo dojít během roku 2008. Podrobnější informace k termínům výzev je schopen podat pouze Úřad Regionální rady Regionu soudržnosti Severovýchod. Přesné datum zahájení realizace projektu není možné vzhledem k neexistujícím přesným informacím o průběhu výzev odhadnout. Samotná realizace projektu by měla trvat 42 měsíců.

 

 

3. Liberecký kraj projekt Centra vzdělanosti připravuje již od roku 2003. Ze studie proveditelnosti jasně vyplývá, že zvolenou variantu lze považovat za optimální. Vzhledem k projekci demografického vývoje a struktuře vzdělanosti v celém Libereckém kraji je projekt Centra vzdělanosti klíčový k zajištění budoucí prosperity kraje a jeho obyvatel. K realizaci tohoto záměru Liberecký kraj již uzavřel dohodu o koupi pozemků od SML v areálu bývalého výstaviště.

 

                                                                                                            Mgr. Jiří Langer

                                                                                                             Tiskový mluvčí

                                                                                                             Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky