Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Druhá výzva ROP Severovýchod již běží, chystá se konference v Koloseu

18. 12. 2007
[id:5963|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod vyhlašuje 17. prosince 2007 druhé kolo výzvy pro předkládání žádostí o poskytnutí dotace v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.  Žadatelé a příjemci mají šanci se zúčastnit konference, která se uskuteční 8. ledna od 9 hodin v libereckém Koloseu.

V úterý, 11. prosince 2007 bylo v Praze slavnostně podepsáno sedm regionálních operačních programů, mezi nimi i Regionální operační program NUTS II Severovýchod (ROP SV). Díky tomu se České republice definitivně otevřela cesta k čerpání nemalé sumy - jedná se o první investiční programy v ČR financované z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Vyhlášení druhého kola výzev pro předkládání žádostí o poskytnutí dotace je významným krokem. Jsou to vůbec první výzvy po schválení a podepsání ROP SV. „Velice si cením úspěchu, kterého jsme dosáhli, nyní jsme stoprocentně připraveni na realizaci projektů, které 2. kolo výzvy přinese,“ řekl předseda Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Rostislav Všetečka.

Potencionální příjemci finanční podpory mají možnost žádat o dotace pro projekty v oblasti podpory 2.2 Rozvoj měst, 2.3 Rozvoj venkova, 3.1 Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti cestovního ruchu a 3.2 Marketingové a koordinační aktivity v oblasti cestovního ruchu. „Největší prioritou druhého kola výzvy jsou aktivity podporující rozvoj měst, zatraktivnění prostředí venkova, modernizaci infrastruktury a posílení služeb cestovního ruchu,“ podotkl místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod Petr Skokan. Realizace projektů bude mít významný vliv pro zviditelnění regionu. „ Jsme zvědavi a těšíme se na iniciativu a nápady žadatelů. Jejich projekty velmi přispějí k rozvoji regionu a tím i zvýšení atraktivity regionu jak pro investory, tak pro obyvatele i návštěvníky krajů,“ přiblížil svou vizi Roman Línek, místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod.

Výzva byla vyhlášena 17.12. 2007. Konečný termín příjmu žádostí je 28. 3. 2007. Během tohoto období (2 měsíců) jsou pracovníci Regionální rady připraveni konzultovat se žadateli jejich projektové záměry a zodpovědět všechny dotazy. Veškerou relevantní dokumentaci k tvorbě žádostí lze nalézt na webových stránkách Regionální rady (www.rada-severovychod.cz).

Žadatelé v rámci oblasti podpory 2.2 Rozvoj měst, 2.3 Rozvoj venkova, 3.1 Rozvoj základní infrastruktury a doprovodných aktivit v oblasti cestovního ruchu a 3.2 Marketingové a koordinační aktivity v oblasti cestovního ruchu mohou předkládat své projekty od 17. prosince 2007 na příslušném Územním odboru realizace programu.

Další podmínky pro 2. kolo výzvy jsou žadatelům k dispozici zejména:

  • v rámci textu výzvy k příslušné oblasti podpory,
  • V příručce pro žadatele a příjemce, verze 2.0,
  • v Prováděcím dokumentu ROP Severovýchod, verze 1.02

Příručka pro žadatele a příjemce :

Příručku pro žadatele a příjemce (verzi 2.0, platnou od 17.12.2007) naleznete v sekci Regionální operační program / Dokumenty

Prováděcí dokument

Aktuální verzi Prováděcího dokumentu (verzi 1.02) naleznete v sekci Regionální operační program / Dokumenty

Máte také dobrý projektový záměr a nevíte kde a s kým ho konzultovat?

Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod připravuje v souvislosti s vyhlášením 2. kola výzvy informační konference pro žadatele.

Výzva zahrnuje tyto oblasti podpory:

2.2 Rozvoj měst

2.3 Rozvoj venkova

3.1 Rozvoj základní infrastruktury a doprovodních aktivit v oblasti CR

3.2 Marketingové a koordinační aktivity v oblasti CR

 

Program:

8:30 –  9:30   Registrace účastníků

9:30 – 12:00  Dopolední blok           

·        Základní informace o výzvě

·        Představení vyhlášených oblastí podpory

12:00 – 12:30 Přestávka

12:30 – 15:30 Odpolední blok

·        Vedení účetnictví, účet projektu a uchovávání dokumentace

·        Veřejné zakázky

·        Pravidla publicity

·        Vyplnění projektové žádosti a další

 

Místa a termíny konání konferencí:

Pardubice                     8. 1. 2008                  DK DUKLA

Hradec Králové            9. 1. 2008                  ALDIS

Liberec                         21. 1. 2008                KOLOSEUM

 

 

Přihláška a podrobné informace o místě konání najdete na stránkách

www.rada-severovychod.cz v sekci Aktuality

                                                                                          

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302