Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se představí na veletrhu cestovního ruchu v Brně

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 12. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:7262|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj představí na  tradičním veletrhu cestovního ruchu, který se koná 15. – 18. 1. příštího roku v Brně, nejen atraktivity turistických regionů, ale i událost letošní zimy: Mistrovství světa v klasických lyžařských disciplínách 2009 v Liberci.

Pro letošní mezinárodní veletrh turistických možností v regionech REGIONTOUR 2009 si Liberecký kraj připravil novou expozici. Jejím, ústředním tématem bude hlavní událost letošní zimy, kterou je bezesporu Mistrovství světa v klasickém lyžování LIBEREC 2009.

Samozřejmě, že kromě informací o této unikátní sportovní příležitosti budou mít návštěvníci také možnost poznat i turistické regiony Libereckého kraje – Český ráj, Jizerské hory a Českolipsko.

Nová expozice upoutá již z dálky pětimetrovou maketou dominanty Libereckého kraje – Ještědu. Maketa, která je téměř přesnou kopií Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd se bude tyčit nad zářivým, sněhově bílým stánkem, který navrhl a realizoval vítěz výběrového řízení, firma z Jablonce nad Nisou – TEXO PLUS. Výroba makety byla umožněna díky svolení firmy Atolin s.r.o., která vlastní autorská práva k tomuto unikátnímu architektonickému dílu. Realizace nového výstavního fundusu by nebyla možná bez dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod v rámci aktivit „Integrovaného projektu cestovního ruchu Libereckého kraje“.

Návštěvníky 18. mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech – REGIONTOUR zve Liberecký kraj do stánku č. 67 v pavilonu V, kde je připraven i bohatý doprovodný program, tentokrát zaměřený především na sportovní událost letošní zimy - MS LIBEREC 2009. V rámci připravovaného doprovodného programu obdrží zájemci propagační materiály a upomínkové předměty od lvíčka „Libiho“ - maskota MS Liberec 2009. V průběhu veletrhu se uskuteční soutěž zaměřená na znalosti z oblasti sportu a cestovního ruchu. Každý den budou 2x denně vylosováni tři soutěžící, kteří na tyto otázky správně odpověděli a získají zajímavé ceny. Navíc všichni mohou prostřednictvím velkoplošné projekce vstoupit přímo do dějiště této unikátní sportovní příležitosti.

Sněhobílá expozice Libereckého kraje je rozčleněna na 4 sektory. V prvním jsou informace o MS LIBEREC 2009 a zbylé tři části jsou připraveny pro jednotlivé turistické regiony Český ráj, Jizerské hory a Českolipsko.

Český ráj nabídne ukázky tradičních řemeslných výrobků – kamenářství a šperkařství. Uvidíte granátové šperky a skelnou kompozici. Na památku si návštěvníci budou moci odnést český granát. Turistický region Český ráj také nabídne novinku letošního roku, kterou jsou tematické výlety „Putování po židovských památkách Českého ráje“. Dále bude tento region prezentovat nový katalog dovolené, který byl oceněn v 7. ročníku soutěže „Náš kraj“.

V dalším sektoru se  představí turistický region Jizerské hory. Najdou se zde informace o možnostech kulturního i sportovního  vyžití v Jablonci nad Nisou a okolí,  například v jedinečném muzeu skla a bižuterie,  ale i při sklářských exkurzích ve sklárnách.

Mezi zajímavosti, kterými se bude tento turistický region prezentovat, jistě patří  i množství rozhleden v celých Jizerských horách. Vedle map, propagačních materiálů a videoprojekce se přiblíží region návštěvníkům pomocí sezónních turistických novin, katalogů sklářství, ubytování, stravování a dalších tiskovin potřebných pro lepší orientaci příchozích turistů.

V posledním sektoru expozice budou prezentovány zajímavé informace o romantickém Máchově kraji a Lužických horách.

Ve stejném termínu, tedy od 15. do 18. 1. 2009 se koná na brněnském Výstavišti ještě 18. veletrh průmyslu cestovního ruchu a ve dnech  15. – 16. 1. pak ještě 2. ročník veletrhu kongresové a incentivní turistiky a Golf a golfová turistika.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky