Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstek hejtmana Martin Sepp jednal v sídle Krajské správy silnic LK

29. 12. 2008
[id:7294|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Náměstek hejtmana Libereckého kraje pro dopravu Martin Sepp dnes nečekaně navštívil sídlo Krajské správy silnic LK v Jablonci nad Nisou. Na místě se setkal s ředitelem KSS LK Petrem Erbanem a jeho náměstky - Janem Douděrou, technicko–správním náměstkem, a Jiřím Daníčkem, provozním náměstkem.

„Šlo mi hlavně o to, abych se osobně seznámil s činností Krajské správy silnic v zimním období a s těmi, kteří sjízdnost a bezpečnost na našich silnicích zajišťují,“ vysvětlil náměstek hejtmana.

Ředitel KSS Petr Erban spolu se svými náměstky Martina Seppa seznámili s operačním plánem zimní údržby, s harmonogramy výjezdů, s místy, kde sídli cestmistrovství, se strojovým vybavením i s úspěšnými evropskými projekty.

„Máme stoprocentní úspěšnost s projekty financovanými Evropskou unií. Celkem jsme jich připravili dvaatřicet,“ uvedl Petr Erban s tím, že dalších 123 miliónů korun KSS LK získala letos od státu (Fondu dopravní infrastruktury) zejména na projekty podporující bezpečnost na silnicích.

Náměstek hejtmana se rovněž zajímal o stav mostů v Libereckém kraji, kterých je přes 600, a o to, jak bude zajištěna sjízdnost komunikací v době konání Mistrovství světa v lyžování, které se uskuteční v Liberci v posledních dvou týdnech února příštího roku.

„ V příštím čtyřletém období budeme podporovat  zejména bezpečnost lidí  na silnicích, chceme snížit stáří vozidel a strojového parku krajské správy a věnovat se opravám mostů,“ načrtl některé priority Martin Sepp, který hodlá v příštím roce postupně navštívit všechna cestmistrovství  v kraji.

„K dalšímu jednání  o práci Krajské správy silnic, o jejím financování, ale samozřejmě i o investičních plánech v oblasti dopravy na rok 2009 i s výhledem  na celé čtyřleté období, se sejdeme společně  s pracovníky odboru dopravy KÚLK již 7. ledna,“ uzavřel náměstek hejtmana.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302