Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Domě seniorů Františkov se oslavovalo pětileté výročí a vzpomínalo

18. 12. 2008
[id:7274|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dům seniorů Liberec – Františkov, příspěvková organizace, zřizovaná Libereckým krajem,   oslavil v prosinci 5. výročí přijetí prvního klienta.

První oslava  pod názvem „Začínáme od Adama“  u příležitosti zahájení provozu Domu seniorů se uskutečnilo 10. 12 , kdy se sešlo vedení domova s klienty. Na setkání klienti vzpomínali především na to, jaké bylo jejich rozhodování začít využívat tuto sociální službu, jak prožívali první Vánoce v novém domově nebo jak pro ně bylo a je důležité najít v novém prostředí někoho blízkého. „Jsme  spokojeni s péčí, která je nám poskytována a s možnostmi, které jsou jim zde nabízeny a které s radostí využíváme, řekla například paní Hartmanová..

Druhou akcí bylo 15.12. 2008 slavnostní setkání zaměstnanců, spolupracovníků a přátel domova seniorů. Pozvání na toto setkání přijal také pan Pavel Petráček, člen Rady Libereckého kraje, pro resort sociálních věcí a menšin a Ludmila Šlechtová, vedoucí odboru sociálních věcí, bezpečnosti a problematiky menšin. Účastníci setkání měli možnost prohlédnout si připravené panely s fotografiemi dokumentujícími uplynulých pět let činnosti zařízení, nahlédnout do kroniky a zalistovat ve fotoalbech.

Oslavy uzavřela 16. prosince výstava fotografií a dokumentů mapující historii Domova, která byla určena zejména pro příbuzné a přátele, a také zaměstnance, kteří zde již pět let spokojeně žijí a pracují.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302