Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Azylový dům v Liberci zatím kapacitně postačuje

05. 01. 2009
[id:7306|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Kapacita Azylového domu  Speramus, který v Liberci provozuje o.p.s. Návrat, zatím postačuje potřebám krajského města.  Konstatovali to po své sobotní návštěvě v tomto domě v Široké ulici Pavel Petráček, člen Rady LK pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin, a náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp.

„Chtěli jsme se přesvědčit, že před nadcházejícími mrazy, jak je předpovídají meteorologové, nevznikne ve stotisícovém  krajském městě Liberci nějaký problém,“ uvedl radní Pavel Petráček.

S činností azylového domu je seznámil jeden ze sociálních asistentů Zdeněk Kolena, který vypočítal například,  že zařízení je pro 25 mužů  na 4 – 6 lůžkových pokojích. Jedna místnost je vyhrazena pro ženu, která by byla ohrožena domácím násilím.

„V současné době nemusíme nikoho odmítat, v případě nutnosti necháme příchozí se alespoň ohřát, případně posedět v kulturní místnosti,“ ujistil oba radní  asistent s tím, že klienti zaplatí 30 Kč za noc, koupání a mytí je zdarma, vařit si musejí sami a mohou zůstat až tři měsíce.

„Informace o fungování azylového domu nás uspokojily, samozřejmě se časem setkáme i s jeho ředitelem Robertem Prádem,“  konstatoval náměstek hejtmana Martin Sepp. 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302