Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Benefiční koncert pro hospic v Libereckém kraji vynesl 70 000 korun

05. 01. 2009
[id:7305|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Téměř 70.000 korun vynesl nedělní benefiční koncert libereckého magistrátu, který se uskutečnil ve velkém sále Severočeského muzea v Liberci. Prodalo se na něj zhruba 132 vstupenek, což je přibližně stejně jako vloni. Výtěžek má podle pořadatelů přispět k vybudování hospice pro Liberecký kraj.

Kraj, vedený hejtmanem Stanislavem Eichlerem, který  se rovněž s některými dalšími členy Rady LK benefice zúčastnil, přijal výstavbu hospice jako jednu ze svých priorit následujících čtyř let.

Zařízení pro důstojné umírání chce postavit v Liberci občanské sdružení Hospic pro Liberecký kraj. Vloni již připravilo pro krajský úřad soupis kroků, které je třeba pro vybudování hospice podniknout. Kraj by se měl stát investorem, provozovat ho ale bude sdružení. Podle odhadů odborníků se nepodaří hospic v Liberci otevřít dříve než za tři roky.

Zařízení, které by mělo mít asi 25 lůžek, bude stát zhruba 100 milionů korun. Jeho součástí by měl být také mobilní hospic, který by zajišťoval péči u smrtelně nemocných lidí v jejich domovech, poskytoval by jim zdravotnickou, sociální, psychologickou i duchovní péči a pomáhal by i jejich blízkým.

Návštěvníky 10. jubilejního dobročinného koncertu potěšily skladby Antonia Vivaldiho nebo Pavla Josefa Vejvanovského v podání houslistky Jany Novotné, trumpetisty Jana Hasenöhrla a členů Českého národního symfonického orchestru. (s využitím čtk)

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302