Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bulletin veřejné dopravy Libereckého kraje IDOL nově vychází na recyklovaném papíře

Mgr. Langer Jiří

  • 12. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7660|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Koordinátor veřejné dopravy, společnost KORID LK, začal v prosinci 2006 ve spolupráci s Libereckým krajem vydávat zpravodaj, jehož hlavním úkolem je informovat o dění ve veřejné dopravě v Libereckém kraji. Název byl zvolen s ohledem na plánovaný integrovaný dopravní systém IDOL.

IDOL zpravodaj začal vycházet v nákladu 20 tis. kusů a v tomto nákladu vychází dosud. V průběhu téměř třech let, ve kterých IDOL zpravodaj vychází se postupně upravovala grafická podoba i papír na kterém byl zpravodaj tištěn. Zlomem v IDOL zpravodaji se stal rok 2007, kdy vyšlo speciální zářijové číslo věnované dni bez aut. Agentura IKA, která připravovala program ke dni bez aut navrhla novou obálku a celkově nový vzhled IDOL zpravodaje, který se drží dodnes.

IDOL zpravodaj je distribuován prostřednictvím dopravců veřejné dopravy v Libereckém kraji. Cestující se tak se zpravodajem mohou setkat v příměstském autobuse, v předprodejních kancelářích městských hromadných doprav a v železničních stanicích Českých drah. Zpravodaje jsou distribuovány také do Městských informačních center, do Liberecké krajské nemocnice a na vysokoškolské koleje v Liberci. IDOL zpravodaj je zkrátka všude tam, kde se objevuje velké množství obyvatel – cestujících, aby je informoval o všech novinkách z veřejné dopravy.

Poslední novinkou, kterou mohou čtenáři IDOL zpravodaje zaznamenat v letošního roce je tisk na recyklovaný papír. Pro tisk na recyklovaný papír jsme se rozhodli zejména proto, že jeho výroba je příznivější k životnímu prostředí. V současné době se snažíme nalézt takový druh recyklovaného papíru, který bude ještě lépe vyhovovat potřebám pro tisk IDOL zpravodaje, tak, aby požadavek na ekologii byl v souladu s požadavkem na kvalitní tisk.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky