Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

CARDS EXCHANGE zpracovává zúčtování pro IDOL

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 07. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8467|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

BUSportál již informoval, že IDOL – Integrovaný dopravní systém Libereckého kraje byl spuštěn.

Odbavovací systém dopravcům dodaly tři společnosti s významným podílem na českém trhu (EM TEST ČR s.r.o., Mikroelektronika s.r.o. a XT CARD a.s.). Bezkontaktní čipové karty pojmenované opuscard vydává pro Liberecký kraj Liberecká informační společnost a.s.

Clearingový systém CARDS EXCHANGE, (zde odkaz na http://cards.svt.cz) vyvinutý společností ČSAD SVT Praha s.r.o. zpracovává nyní informace o všech transakcích dopravců, kteří jsou v IDOL zapojeni, a zajišťuje jejich zúčtování podle požadavků definovaných Libereckým krajem pro dopravce i kraj. V uplynulých dnech bylo úspěšně dokončeno vyúčtování pilotního provozu IDOL. CARDS EXCHANGE byl obohacen v této souvislosti o celou řadu funkcí, zejména v oblasti rozúčtování jednotlivých a předplatních časových jízdenek v prostředí multifunkční bezkontaktní čipové karty.

Liberecký kraj očekává, že realizace projektu nejenže udrží stávající cestující ve veřejné dopravě, ale přivede i cestující nové.,

 „Integrovaný tarif je dalším krokem integrace veřejné dopravy v Libereckém kraji, já očekávám, že v následujících letech bude pokračovat optimalizace linkového vedení dopravy a vyznané zvýšení standardů kvality veřejné dopravy,“ uvedl náměstek hejtmana Martin Sepp.

ČSAD SVT Praha nyní zajišťuje rozúčtování pro šest clearingových skupin, zpravidla odpovídajících integrovaným dopravním systémům na úrovni kraje a distribuuje blacklisty pro pražskou opencard. Měsíčně je zpracováváno cca 3 milióny transakcí z odbavení cestujících bezkontaktními čipovými kartami v objemu kolem 60 miliónů Kč a kromě toho hotovostní transakce podle potřeb jednotlivých IDS. IDOL jistě tato čísla významným způsobem navýší.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky