Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Centrum vzdělanosti LK jednalo s představiteli školských odborů

20. 10. 2009
[id:8945|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Přátelské setkání se školskými odbory odstartovalo Dny otevřených dveří na Centru vzdělanosti Libereckého kraje v Masarykově ulici v Liberci. Centrum tak v rámci Týdnů vzdělávání dospělých 2009 a Týdne otevřených dveří zahájilo sérii jednání s důležitými partnery o možnostech spolupráce v dalším vzdělávání.

Na setkání, kterého se za ČMOS zúčastnili jeho předseda František Dobšík, Markéta Vondráčková, místopředsedkyně odborového svazu, a krajští odboroví pracovníci v čele s Alenou Losovou, předsedkyní krajské odborové rady, byly diskutovány různé směry kooperace ve vzdělávání pedagogických a nepedagogických pracovníků, možné společné aktivity v projektech financovaných z evropských strukturálních fondů a mnohé další okruhy spolupráce.

„Českomoravský odborový svaz pracovníků ve školství ČR kromě svých odborových úkolů plní důležitou roli profesního svazu pedagogů a dlouhodobě hájí zájmy učitelů v jednání s ministerstvem školství. Centrum jej proto považuje za důležitého spolupracovníka v oblasti dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.,“ uvedl ředitel CVLK Robert Gamba.

Centrum vzdělanosti představilo svůj projekt Teacher´s Friendly House, využití nejmodernějších prvků informačních a komunikačních technologií na podporu metodické práce, odborový svaz prezentoval aktivity své Českomoravské vzdělávací a školicí agentury.

„Shodli jsme se, že  spolupráce je  užitečná, a proto jsme se  dohodli na dalším pracovním jednání, které je připravováno na listopad,“ řekl ředitel CVLK..

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302