Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Evropské peníze pomáhají také modernizaci traumatologie v krajské nemocnici

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8744|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Díky dotacím z Evropské unie se podaří vyměnit zastaralé technické zařízení několika pracovišť traumatologie Krajské nemocnice Liberec, a.s. za nové moderní přístroje.

 Realizace projektu „Modernizace a obnova přístrojového vybavení traumatologického centra KN Liberec - registrační číslo CZ.1.06/3.2.01/01.00078“, který je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj, byla již spuštěna. Termín dokončení tohoto projektu je 30. 11. 2009.

Specialisté z pracoviště urgentního příjmu liberecké krajské nemocnice budou mít v rámci trauma programu k dispozici moderní dekontaminační jednotku a speciální transportní lehátka. Chirurgické sály se dočkají nového multifunkčního operačního stolu, vybaveného speciálním RTG přístrojem s možností trojrozměrné rekonstrukce obrazu. Sály projdou kompletní rekonstrukcí a novinkou bude také digitální kamera pro záznam i přímý přenos operačních zákroků na obrazovky dalších pracovišť.

Chirurgové začnou operovat pomocí nového harmonického skalpelu a ultrazvukového aspirátoru a nově budou mít k dispozici i moderní laparoskopické vybavení.

V rámci trauma programu bude z evropských peněz vybaveno také oddělení ARO, díky čemuž budou mít pacienti k dispozici 6 vysoce moderních lůžek s technologií, která zabraňuje tvorbě proleženin. Dalších šest lůžek získá i jednotka intenzivní péče oddělení chirurgie.

Integrovaný operační program představuje jeden z hlavních tématických operačních programů pro čerpání stukturálních fondů Evropské unie v programovém období 2007-2013. Žádost o poskytnutí dotace byla předložena v rámci první výzvy Integrovaného operačního programu, která byla vyhlášena v květnu roku 2008. V rámci této první výzvy bylo podáno 34 žádostí v celkové finanční výši 2,7 mld. Kč.

Celková výše investice do tramatologického centra je 82,85 milionů korun.

 

 

Kontakty:

Alexandra Kittnerová, tisková mluvčí KNL, a.s.

alexandra.kittnerova@nemlib.cz

www.nemlib.cz

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky