Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman jednal s představiteli Turnova o projektech

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 06. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:8185|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler navštívil na pozvání starostky Hany Maierové město Turnov. Setkání se zúčastnili místostarostové Jaromír Pekař a Aleš Hozdecký a tajemník úřadu Miroslav Šmiraus.

Starostka hejtmana informovala o činnosti Kulturního centra Střelnice, které od jeho otevření navštívilo na 10 tisíc lidí. Aleš Hozdecký představil páteřní projekt Cyklostezky Jizera a upozornil na nutnou opravu mostku na Zlaté stezce. 

Poté si hejtman prohlédl školský areál v Žižkově ulici, kde má vzniknout po přestěhování škol ve spolupráci s krajem a ČVUT inovační centrum, inkubátor a laboratoře.

Ve Skálově ulici zhlédl práce na projektu Čistá Jizera a v městském parku mu turnovští představitelé ukázali plány na výstavbu Kamenného domu a nového uspořádání cest v parku.

 Hejtman si prohlédl také náves v Mašově, kde účastníci setkání diskutovali s občany o silnici R35.

ˇŽel, už dvakrát neprošel náš projekt na renovaci návsi, i když kaplička je ve špatném stavu a nutně by potřebovala opravu,“ uvedla Hana Maierová.

 „Je třeba hledat agentury, které se svými projekty uspěly,“ reagoval Stanislav Eichler s tím, že kraj má svou Agenturu regionálního rozvoje, kde pracují profesionálové.

„.Se čtyřmi projekty z oblasti životního prostředí jsme s touto agenturou dobře uspěli?“ doplnil Aleš Hozdecký.

Na radnici pak starostka a místostarostové představili hejtmanovi některé dlouhodobější projekty, například víceúčelový objekt Maškovka, kde by bylo kluziště, hřiště, a také koupaliště, které by nahradilo koupání v zaniklém koupališti v Dolánkách.

Posledním tématem diskuse bylo fungování MŠ a ZŠ zaměřené na handicapované děti.

Studie je hotová, jednali jsme s dalšími radními, aby se na jeho realizaci podílel Liberecký kraj.  Víme, že tento vzdělávací, léčebný a sociální projekt v současné ekonomické a finanční krizi zatím musí počkat,“ řekla starostka.

Je dobře, když jsou projekty připraveny, i když to stojí dost peněz. Ale lze je pak rychle přihlásit do výzev, což se někdy vyplatí,“ uzavřel hejtman a pozval starostku na setkání se všemi starosty Libereckého kraje, které se uskuteční 16. června v Liberci.   

 

 

  

 



 

                                                                                                                               

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky