Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK přijal ruského generálního konzula

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7859|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na první oficiální návštěvu Libereckého kraje dnes přijel generální konzul Ruské federace v České republice v Libereckém kraji Valerij Nikolajevič Ščetinin. V sídle kraje jej přijal hejtman LK Stanislav Eichler, náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová a radní por sociální věci Pavel Petráček.

„Vzájemně jsme si předat informace a diskutovali o možnostech vzájemné spolupráce. Jde zejména podpořit konkrétní a vzájemně výhodnou spolupráci mezi firmami a podniky našich regionů,“ uvedl hejtman.

Generální konzul zmínil velmi dobrou spolupráci se Sklostrojem Turnov. V této souvisloosti projevil znepokojení nad situací ve sklářském průmyslu a připomněl, že města Nový Bor a Midnogorsk již podepsaly smlouvy o partnerství.

Lidie Vajnerová: informovala o turistickém ruchu v Libereckém kraji a o nutnosti jeho podpory. Upozornila také na možnosti výměnných pobytů pro děti a referovala o účasti LK na veletrzích cestovního ruchu v Moskvě.

„Ruský turista je tradicionalista, je třeba jej sem trochu dostrkat, třeba tak, že mu nabídnete využití výborného libereckého sportovního zázemí,“ reagoval generální konzul, který vítá přípravu návštěvy velvyslance Ruské federace v ČR v Libereckém kraji.

Jeho excelence velvyslanec Alexej Fedotov má do Libereckého kraje zavítat 28. května. Poté delegace Libereckého kraje včele s hejtmanem odjede 10. června na pětidenní pracovní návštěvu Orenburgské oblasti, se kterou má liberecký region navázány partnerské vztahy.

„Tyto aktivity nesmírně vítáme. Již existuje dobrá  spolupráce Technické univerzity v Liberci s univerzitou v Orenburgu, fungují výměnné stáže učitelů. Je nyní jen třeba navzájem otevřít dveře podnikatelské sféře,“ upozornil Valerij Ščetinin, který na závěr připomněl, že jejich země podporuje.ochranu mohyl a památníků spjatých s osvobozováním Československa v roce 1945.

„Ve čtyřech krajích jsme našli 167 památníčků, na jejichž opravách a údržbě se podílíme. V tomto smyslu jsem již jednal například se starostou Jablonce Petrem Tulpou,“ doplnil konzul.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky