Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman předal dětem tři školní hřiště v Jilemnici

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 09. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:8735|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler, vedoucí odboru školství KÚLK Jiřina Princová a starosta Jilemnice Vladimír Richter předali dnes oficiálně dětem opravené školní hřiště Mateřské školy Spořilov v Jilemnici. Hejtman a starosta odhalili pamětní desku, které informuje o tom, že hřiště, stejně jako dalších celkově 27 v Jablonci nad Nisou, Jilemnici, České Lípě a Turnově, byla postavena v rámci projektu „Revitalizace školních hřišť a jejich vybavení na území Libereckého kraje – 2. etapa“,. Ten byl  financován od roku 2008 z Finančních mechanismů EHP Norska a z rozpočtu Libereckého kraje částkou 11, 8 miliónů korun.

„Celkem bylo nainstalováno 307 herních prvků (jako jsou např. různé průlezky, pružinová houpadla, kolotoče, herní sestavy apod.). Obnovu hřišť zrealizovala společnost  Tomovy Parky s.r.o., Karlovice – Radvánovice,“ uvedla v úvodním slově Jiřina Princová.

„Je dobře, že děti, kterých tu je skoro stovka, si mají kde hrát a hlavně všechny nová zařízení jsou bezpečná,“ zdůraznil Stanislav Eichler a připomněl, že v Jilemnici byla opravena hned tři hřiště - Mateřská škola Jilemnice Spořilov, MŠ, odloučené pracoviště Zámecká 232, a MŠ, odloučené pracoviště Valteřická.

„Celkový objem finančních prostředků za revitalizovaná hřiště v Jilemnici je 1.375.077,- Kč,“ doplnil hejtman na halíř přesně.

Udržitelnost projektu po dobu 10 let od ukončení bude financována z rozpočtu jednotlivých partnerských měst.

Hejtman společně se svým náměstkem Radkem Ciklem pak ještě 1. října předají v 9 hodin školní hřiště a pamětní tabulku dětem MŠ v ulici Kosmonautů v Turnově.









Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky