Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtmani na jednání s premiérem chtěli tři až čtyři miliardy Kč na sociální služby, vláda je pro

Mgr. Langer Jiří

  • 20. 10. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8946|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman  LK Stanislav Eichler se společně s dalšími členy Rady Asociace krajů ČR včera zúčastnil jednání s premiérem Janem Fischerem a dalšími členy vlády. Setkání se konalo na Úřadu vlády ČR v Lichtenštejnském paláci v Praze.

Podle  Stanislava Eichlera se zejména jednalo o rozpočtu na rok 2010 a jeho případných změnách. Kraje například chtějí v rozpočtu najít další tři až čtyři miliardy na podporu sociálních služeb. Podle premiéra Jana Fischera má v příštím roce jít na sociální služby jen 45 procent částky, která na ně směřovala letos.

"Tam to manko finanční je poměrně výrazné a mohlo by se projevit na vážných poruchách sítě sociálních služeb v této zemi a ztížení nebo navršení problémů těch hodně potřebných," řekl premiér.

"Takže vláda se nijak nebude bránit, naopak podpoří realokace..., aby tato oblast byla posílena," uvedl. Zdůraznil ale, že změny nesmí jít na úkor zvýšení deficitu rozpočtu. Předseda vlády a hejtmani se také shodli, že připravují společné setkání s ministryní zdravotnictví Danou Juráskovou a s vedením Všeobecné zdravotní pojišťovny kvůli diskusi o problémech ve zdravotnictví.

Kraje podle hejtmana LK také nabídly vládě možnost rychle čerpat peníze z evropských fondů. Kabinet by mohl část evropských peněz poskytovat prostřednictvím regionů, což by prý urychlilo přísun peněz do potřebných oblastí.(s využitím čtk)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky