Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jedličkův ústav dostal šek na rekreační a rehabilitační pobyty

Jedličkův ústav dostal šek na rekreační a rehabilitační pobyty

[31708|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/tiskove/jedlicka1_9f07f66466.jpg]

30. 04. 2009
[id:7981|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Šek s částkou 342 tisíc korun dostaly ve středu děti z Jedličkova ústavu v Liberci od liberecké Nadace Preciosa.  Peníze jsou výtěžkem prodeje kolekce broušených kamenů s logem Mistrovství světa 2009 v klasickém lyžování v Liberci.

„Preciosa přišla s myšlenkou výroby dárkového upomínkového předmětu z křišťálu s logem Mistrovství světa v klasickém lyžování Liberec 2009, který je možno vyrobit v několika variantách nebo povrchových modifikacích. Tyto křišťálové kameny  se prodávaly na vybraných místech v rámci konání mistrovství s tím, že jejich koupě byla spojena s realizací příspěvku Jedličkovu ústavu v Liberci. Upomínkové předměty prodávaly za cenu 100 Kč, přičemž na každý prodaný kus přispěla Nadace Preciosa částkou 30 Kč a k tomuto kroku vyzvala také Město Liberec a Liberecký kraj, které participaci na této akci přislíbily. Pak celkový příspěvek na charitativní účel byl třikrát 30 Kč, tedy celkem 90 Kč na každý prodaný kus výrobku,“ vysvětlil pozadí charitativně benefiční akce ředitel Nadace Preciosa Ivo Schötta.

Broušené sklo koupilo jednotlivě nebo v kolekci tří kusů 3800 návštěvníků libereckého mistrovství, čemuž odpovídá darování částky 342.000 Kč. Každý ze tří partnerů  - Nadace, Město a Kraj tedy daroval 114.000 Kč.

„Před zahájením Mistrovství světa v Liberci v klasickém lyžování  byla uzavřena dohoda tří partnerů humanitární akce - Nadace Preciosa, hejtmana Libereckého kraje a primátora Statutárního města Liberec, která měla pomoci Jedličkovu ústavu v Liberci. Je dobře, že ve spolupráci těchto tří subjektů ještě za podpory organizátorů Mistrovství světa v lyžování se podařila dobročinná akce, která vynesla ve prospěch Jedličkova ústavu takovou krásnou finanční částku.

Věřím, že tyto peníze přinesou ústavu,  který poskytuje sedm sociálních služeb to, k čemu tato sbírka měla posloužit – zlepšení života klientů Jedličkova ústavu.

Je dobře, že všechny finanční prostředky tedy půjdou na financování rekreačních a rehabilitačních pobytů, které by si jinak klienti, mnohdy s těžkým zdravotním handicapem,  nemohli dovolit,“ řekl hejtman.

„Jsem moc ráda, že se mistrovství světa v Liberci povedlo a udělalo radost vítězům i divákům. Teď jsme udělali radost i dětem, které kvůli postižení mnohdy nemohly závody osobně sledovat,“ doplnila prezidentka Organizačního výboru mistrovství Kateřina Neumannová.

„Darované peníze chceme využít přímo pro život našich dětí. To znamená pro jejich rehabilitační a rekreační pobyty například v lázních, a pro jejich kulturu a sport,“ poděkovala ředitelka Jedličkova ústavu v Liberci Hana Peldová.

Všem na závěr zahrála několik veselých písní kapela Jedličkova ústavu Rachot Band složená ze žáků a zaměstnanců ústavu.





Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302