Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Komise rady AKČR pro sociální záležitosti je proti snižování rozpočtu na sociální služby

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8706|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Libereckém kraji v Heřmanicích u Jablonného v Podještědí. Jednání se zúčastnil náměstek ministra práce sociálních věcí Marián Hošek

„Setkání se zúčastnili resortní kolegové ze 14 krajů a Prahy.  Ze závažných témat, která jsme projednávali, připomenu například dofinancování poskytovatelů sociálních služeb. Pro Liberecký kraj to je navýšení o necelých 71 milionů Kč, které poskytovatelé obdrží do konce října,“ uvedl krajský radní pro sociální věci a menšiny Pavel Petráček..

Dále komise řešila otázku financování sociálních služeb v roce 2010 ze státního rozpočtu..

„Komise přijala na tomto zasedání velmi zásadní usnesení, protože nám byla sdělena informace o návrhu rozpočtu pro rok 2010. Kdy je navrhovaná částka na zajištění sociálních služeb, pro celou republiku 3 miliardy Kč. Tato částka je zhruba o 50% nižší než byla částka poskytnutá v roce 2009. Jeden ze závěrů, na kterém se komise usnesla je požadavek, aby v roce 2010 byla v rozpočtu ČR na zajištění financování sociálních služeb alokována částka minimálně 6,5 miliardy Kč, tak abychom byli schopni dofinancovat stávající sociální systém,“ zdůraznil radní. 


 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky