Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konference „Cestovní ruch a lázeňství“ v Bruselu zviditelňuje i Liberecký kraj

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7753|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V bruselské budově Výboru regionů se dnes konala další z řady zajímavých akcí připravených českými regiony v rámci společných prezentací v době českého předsednictví Radě EU. Jedná se o konferenci k podpoře sektoru cestovního ruchu, jeho možného rozvoje a spolufinancování ze zdrojů EU.

„Seminář doplňuje miniveletrh cestovního ruchu zaměřený na touroperátory (hlavně ze zemí Beneluxu a Německa). Celá akce je spoluorganizována všemi zastoupeními českých regionů ve spolupráci s agenturou na podporu cestovního ruchu CzechTourism,“ uvedl vedoucí Zastoupení LK v Bruselu Pavel Branda..

První část akce tvoří konference na téma posilování turistického sektoru, identifikace potenciálu jednotlivých oblastí a jejich nejlepšího využití. Jejího zahájení se ujal president Výboru regionů Luc Van den Brande. Následně byly v jednotlivých panelech představeny příklady spolupráce českých i zahraničních turistických regionů, využití PPP, nástroje podpory tohoto sektoru či marketingové strategie.

Odpolední a večerní program byl věnován prezentaci jednotlivých regionů na stáncích v prostorách atria Výboru regionů. Program zahájil Velvyslanec ČR v Belgickém království pan Vladimír Müller. Byl zde široký prostor k navázání nových obchodních kontaktů s přicházejícími zájemci z řad turistických operátorů, jež byli na tuto akci předem upozorněni inzercí v belgickém tisku a také přímo kontaktováni CzechTourismem.

„Liberecký kraj přijela prezentovat Asociace Ještěd, o. s. - sdružení pro rozvoj cestovního ruchu Liberecka, která spolu se Zastoupením Libereckého kraje v Bruselu představily turisticky atraktivní lokality našeho kraje,“ informoval Pavel branda s tím, že akce má přispět k většímu zviditelnění Libereckého kraje v této části Evropy.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky