Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj stanovil priority při realizaci silničních staveb

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 10. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8958|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Výraznou změnu pro rozhodování o prioritách finančního zabezpečení a investorské přípravy dopravních staveb, především obchvatů obcí na území Libereckého kraje přináší dokument: „ Optimalizace pořadí silničních staveb na silnicích II. a III. třídy v Libereckém kraji“. Dokument schválený Radou Libereckého kraje je souborem kritérií a pravidel, která jasně určují priority a potřeby kraje v oblasti silničních staveb.

„Jasně definovaná kritéria vycházející z exaktních výzkumů a statistik značně omezují možné působení zájmových a nátlakových skupin, a to jak ze strany samospráv, tak především ze strany stavebních firem,“ říká Martin Sepp, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro dopravu.

Mezi kritéria, která budou o pořadí staveb rozhodovat, patří například délka průtahu obcí, stav komunikace, počet obyvatel dané obce, významnost hromadné dopravy na uvažovaném úseku a další, podobně věcná kritéria.

„Je prakticky nemožné, aby se tato pravidla obcházela. Nechceme a ani nemůžeme připustit, aby se na základě nějakých úzkých zájmů vytvářelo nerovné prostředí, a aby některé obce v kraji doplácely na poctivý přístup, toto řešení je systémově zaměřeno proti lobbingu a eliminování možnosti korupčního prostředí, což je jedním z úkolů, které jsem si vytýčil ve volebním období.,“ dodal Martin Sepp.( ČSSD).

Dokument bude zastupitelstvu Libereckého kraje předložen ke schválení 27. 10. 2009, a již na konci prosince by měla být k dispozici zpráva, která zhodnotí dopady této strategie.

„Slibuji si od tohoto přístupu výrazné omezení lobbingu, a také výrazné úspory v rozpočtu kraje při realizaci dopravních staveb. První hodnocení chceme připravit do konce letošního roku,“ zdůraznil náměstek hejtmana pro dopravu.

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky