Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká nemocnice otevřela ve Frýdlantu novou lékárnu

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 04. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7979|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Novou lékárnu ve Frýdlantu, kterou provozuje Krajská nemocnice Liberec, slavnostně otevřeli 29. dubna hejtman LK Stanislav Eichler, ředitel KNL Luděk Nečesaný a provozovatel lékárny „U nemocnice Martin Misař.

Lidé z hospodářsky slabého Frýdlantského výběžku tak už nebudou muset jezdit kvůli nákupu levnějších léků do Liberce. Krajská nemocnice v Liberci pro ně vybudovala přímo v areálu Nemocnice Frýdlant lékárnu, pro kterou bude platit stejný režim jako pro nemocniční lékárnu v Liberci – registrační poplatky v ní bude za pacienty hradit kraj.

„Otevíráme dnes novou lékárnu, kterou bude provozovat Krajská nemocnice Liberec. Liberecký kraj tak chce i touto cestou přispět ke zkvalitnění lékárenské služby s velmi výhodnou doplatkovou politikou Libereckého kraje i v příhraničních oblastech. Tímto opatřením se posunují tyto výhody i do Frýdlantu. Máme zde totiž spoustu svých odborných poraden a tak vznik nové lékárny určitě vylepší služby pro celou řadu pacientů, kteří pro léky dojíždějí v současné době do nemocniční lékárny v Liberci.  Věřím, že lékárna „U nemocnice“ dobře poslouží všem obyvatelům Frýdlantského výběžku,“ řekl v úvodním proslovu hejtman.

Lékárna začne sloužit veřejnosti od příštího týdne. Liberecká nemocnice s frýdlantskou úzce spolupracuje od léta minulého roku, dodává jí léky, zdravotnický materiál a provozuje tam i vlastní ambulance.

Podle ředitele KNL Luďka Nečesaného, vnese nová lékárna do města a okolí konkurenční prostředí, které bude vstřícnější vůči pacientům.

„Frýdlant se 7,5 tisíci obyvateli a Frýdlantský výběžek s celkem 25 tisíci občany tuto službu potřebují a lidé si ji zaslouží,“ dodal s tím, že náklady zřízení nemocniční lékárny (otevřeno ve všední dny od 8 do 15 hodin) dosáhly asi čtyř milionů korun.


 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky