Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecká pobočka VZP se podílí na stabilizaci zdravotních sester

Mgr. Langer Jiří

  • 28. 07. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8474|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Krajská pobočka Všeobecné zdravotní pojišťovny letos rozdělí mezi zdravotnická zařízení zaměstnávající všeobecné zdravotní sestry a porodní asistentky přibližně 25 milionů korun. Vylepší tak podmínky finančního ohodnocení a ocenění práce ošetřovatelského personálu.

VZP reaguje na nedávno vládou ohlášené zvýšení platů sester a lékařů ve zdravotnických zařízeních. Všechna lůžková zdravotnická zařízení v kraji již v nejbližší zvláštní zálohové platbě obdrží od VZP navýšenou úhradu určenou na stabilizaci zdravotnického personálu. Klíčem k rozdělení záloh je počet sester zaměstnaných v tom kterém zdravotnickém zařízení. Konečné vyúčtování bude provedeno v příštím roce.

Ambulance, které zaměstnávají více než pět sester, si o navýšení úhrad formou záloh mohou požádat na nejbližším pracovišti VZP. Všem ostatním zdravotnickým zařízením s více než pěti sestrami, která nepožádají o zálohovou výplatu, a všem ostatním lékařům, kteří zaměstnávají méně sester, bude dotace na stabilizaci personálu vyplacena v rámci ročního vyúčtování.

„Slibujeme si od tohoto poměrně nestandardního kroku v rámci úhrad zdravotní péče vylepšení pracovních podmínek zdravotních sester. Očekáváme, že tento vklad vrátí našim klientům v podobě kvalitní služby a servisu. Je však na vedení jednotlivých zdravotnických zařízeních, jak s navýšenou platbou naloží. Věřím, že to bude v konečném důsledku ke spokojenosti pacientů a našich klientů,“ řekl Jiří Benedikt, ředitel Krajské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR. 

O nás:

V Libereckém kraji je pojištěno ve Všeobecné zdravotní pojišťovně necelých 337 tisíc obyvatel, což představuje téměř 78 procent obyvatel kraje. Jde o nejvyšší procento pojištěnců v rámci celé ČR.

Krajská pobočka VZP má osm pracovišť na území všech čtyř okresů. Všechna pracoviště VZP v kraji jsou od roku 2009 jako první v ČR v celém rozsahu propojena IP telefony a jsou tak snadno dostupná přes jedno telefonní číslo 952231111.

Celkový objem nákladů VZP vynaložených na zdravotní péči v kraji přesahuje v roce 2009 5,5 miliardy korun. Smluvními partnery je 200 praktických lékařů pro dospělé, 94 lékařů pro děti a dorost, 240 stomatologů a 70 gynekologických ambulancí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky