Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Mistr Vlastimil Harapes otevřel ekologickou zahradu D.R.A.K

30. 09. 2009
[id:8832|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Herec a baletní mistr Vlastimil Harapes, patron organizace,  slavnostně dnes spolu s krajským radním pro sociální věci a menšiny Pavlem Petráčkem a náměstkem primátopra Milanem Šírem druhou část  ekologické zahrady o.s. D.R.A.K v Oblačné ul. 450, Liberec 1.

„Liberecký kraj uvolnil finanční příspěvek ve výši padesát tisíc korun na  ekologickou zahradu  Rozšíření se týká  přírodních  biotopů, vybudování chodníků, oprav přístupových schodů, vybudování zavlažovacího systému, nákupu a instalace lavic se stoly,“ uvedl Pavel Petráček, člen rady LK pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin.

„Vše bude využito ke  vzdělávání v oblasti ekologické výchovy, k rozšíření přírodních biotopů v panelové zástavbě a ke spolupráci několika generací,“ doplnila Lenka Bobvošová  z D.R.A.K.u s tím, že v revitalizaci zahrady bude jejich občanské sdružení pokračovat i v dalších měsících.

„Čeká nás také dokončení opravy budovy, prořezávání a kácení stromů a další opravy. První výsledky představíme v prosinci na sv. Barboru, kdy se tu opět sejdeme,“ dodala.

Zahrada bude otevřena vždy od pondělí do pátku od 8 - 16 hodin. Využívat ji mohou nejen  pečující rodiny s dětmi, ale i  senioři, zdravotně znevýhodněné osoby a spřátelené organizace sídlící v o.s. D.R.A.K.

„Tuto druhou  část  úpravy ekologické  zahrady D.R.A.K.  podpořily Krajský  úřad Libereckého kraje, Statutární město  Liberec, RWE Energie, a.s., Ligranit a.s. Liberec, 312. chemický prapor Liberec a Divizna ekologické středisko při ZOO Liberec,“ vypočítal Ladislav Kořínek předseda o.s. D.R.A.K. s tím, že finančně se také spolupodíleli ještě SM Liberec (81 000 Kč) a Severočeská plynárenská (40 000 Kč).








Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302