Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Občanská poradna Liberec radila zájemcům jak na dluhy

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 07. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8437|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Odborný seminář na téma dluhového poradenství se dnes uskutečnil v sídle Libereckého kraje v Liberci pod záštitou krajského radního Pavla Petráčka, Asociace občanských poraden (AOP), ČSOB a Poštovní spořitelny.

„Jsem rád, že se seminář konal právě v sídle kraje, neboť tuto aktivitu samozřejmě Liberecký kraj podporuje, protože pomáhá mnoha lidem vyřešit problémy s dluhy,“ uvedl Pavel Petráček.

Hlavním cílem bylo, aby občané začali o svých penězích přemýšlet a aby se seznámili se všemi možnostmi, jak s nimi hospodařit.

„Do projektu „Finanční gramotnost“ jsme se zapojili právě proto, abychom pomohli lidem, kteří se do finanční tísně už dostali a těm ostatním poradili, jak se problémům ubránit,“ vysvětlil Martin Kovář, ředitel rozvoje péče o klienta a Ombudsman Poštovní spořitelny.
Občanská poradna Liberec- Františkov se v tomto roce zapojila do celostátního projektu „Finanční gramotností proti dluhové pasti“, jehož cílem je rozšířit obzory dluhovým poradcům a zlepšit tak metody práce s předluženými klienty. Na poradny AOP se obrací stále více zadlužených lidí, což dokazují zkušenosti. z Liberce.
„Lidé často řeší svoji neschopnost splácet dluhy až v případě soudu či dokonce exekuce. Za celý loňský rok k nám přišlo 49 klientů již v exekučním řízení, letos v 1. čtvrtletí to bylo už 25 klientů. Byli bychom ovšem raději, kdyby lidé přicházeli do poradny hned, kdy začínají mít problémy se splácením. Naše pomoc by tak mohla být účinnější,“ zhodnotila činnost vedoucí poradny v Liberci Ludmila Žánová.


Projekt „Finanční gramotností proti dluhové pasti“ je sítí poraden sdružených v AOP

Veškeré informace o AOP a projektu Dluhového poradenství naleznete na stránkách www.obcanskeporadny.cz a www.dluhy.obcanskeporadny.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky