Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Pro libereckou onkologii jde celkem 80 miliónů z Evropy a ministerstva zdravotnictví

17. 09. 2009
[id:8742|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj pomůže v modernizaci technického zařízení onkologie Krajské nemocnice Liberec, a.s.

 

Realizace projektu „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče KN Liberec - registrační číslo CZ.1.06/3.2.01/01.00062“, který je spolufinancován Evropskou unií prostřednictvím Integrovaného operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj, byla již spuštěna. Termín dokončení tohoto projektu je 30. 11. 2009.

 

Oddělení radiodiagnostiky získá nový a výkonný přístroj magnetické rezonance, kterým specialisté mohou lépe a rychleji provádět vyšetření cévních systémů a břišních dutin pacientů.

Modernizací projde i plicní oddělení onkologie liberecké nemocnice, které dostane novou jednotku speciálního ultrazvuku pro rychlejší a snadnější diagnostiku nádorů plic. Nový a výkonnější program získají také urychlovače na pracovišti radiační onkologie.

 

Integrovaný operační program představuje jeden z hlavních tématických operačních programů pro čerpání stukturálních fondů Evropské unie v programovém období 2007-2013. Žádost o poskytnutí dotace byla předložena v rámci první výzvy Integrovaného operačního programu, která byla vyhlášena v květnu roku 2008.

V rámci této první výzvy bylo podáno 34 žádostí v celkové finanční výši 2,7 mld. Kč.

 

Krajská nemocnice Liberec získala z Evropského fondu pro regionální rozvoj přes 138 milionů korun (v programu onkologie jde o částku přes 68 milionů korun), které se projeví na výrazné modernizaci technického vybavení nemocnice a přispějí tak ke kvalitnější péči a zvýší úroveň poskytování služeb liberecké nemocnice. Částkou 12 milionu přispěje také Ministerstvo zdravotnictví ze státního rozpočtu. Celková výše investice do onkologického centra je 80,45 milionů korun.

 

Krajská nemocnice Liberec poskytuje základní, specializovanou a vysoce specializovanou péči pro celý Liberecký kraj, v řadě oborů i pro pacienty z celé ČR

(neurochirurgie, traumatologie, spinální jednotka, kardiologie atd.). V počtu ošetřených pacientů (hospitalizovaných, ambulantně ošetřených) se řadíme mezi jedny z největších krajských nemocnic v ČR. Rozsah péče byl zajištěn na 46 odděleních se 136 pracovišti. Celková kapacita je 973 lůžek, z toho 734 v akutní péči, 97 v intenzivní péči a 142 lůžek v následné péči. Ročně je hospitalizováno

v průměru 40 tisíc pacientů, ambulantně ošetřeno přibližně 470 tisíc pacientů.

V roce 2008 jsme provedli 19 758 operačních zákroků. V naší porodnici se narodilo 1 576 dětí. Krajská nemocnice Liberec, a.s. je nositelkou titulu Baby Friendly Hospital a je certifikována dle standardu ISO.

 

 

Kontakty:

Alexandra Kittnerová, tisková mluvčí KNL, a.s.

alexandra.kittnerova@nemlib.cz

www.nemlib.cz

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302