Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Petráček navštívil Mateřské centrum Jablíčko v Jablonci n. N.

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8062|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

S jedním z Mateřských center (MC) v Libereckém kraji se v pátek 15. května seznámil člen R LK pro resort sociálních věcí a menšin Pavel Petráček. Navštívil MC Jablíčko v Jablonci nad Nisou a seznámil se tak s místem, kde mohou rodiny trávit svůj volný čas hrou i vzděláváním.

„Přesvědčil jsme se, že Mateřská centra jsou místem, kde jsou děti vítány. Nacházejí zde přirozené společenství vrstevníků a vidí svoji matku v jiné roli než v domácnosti,“ poznamenal radní.

Mateřská centra zřizují  zpravidla matky na mateřské dovolené, které se zároveň podílejí na jejich samosprávě a zajišťují programy, které umožňují matkám s malými dětmi vyjít z izolace, kam se celodenní péčí o dítě dostávají.

MC mají neformální charakter a dětem pomáhají nalézat nové přátele. Jsou otevřená všem rasám, různým sociálním vrstvám, lidem s různým postižením, uprchlíkům a dalším. Učí děti toleranci a umožňují integraci do společenství „odlišných“. MC jsou založena na principu rodinné svépomoci, naslouchání, výměně zkušeností a poradenství

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky