Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rodičovské ladění běží v CPR Koblížek v Novém Boru

16. 09. 2009
[id:8737|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Projekt Centra pro rodinu Koblížek Nový Bor financovaný z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR

V CPR Koblížek byl v úvodu týdne v nových, z části rekonstruovaných prostorách CPR Koblížek v Novém Boru za účasti krajského radního pro sociální věci a menšiny Pavla Petráčka, krajského zastupitele Jaromíra Dvořáka a starosty Nového Boru Jindřicha Mareše oficiálně představen projekt slaďování rodinného a pracovního života rodin v Novém Boru a okolí nazvaný „Rodičovské ladění“.

„V praxi lze za tímto názvem očekávat zlepšení a usnadnění ideálního propojení rodiny a práce pro cílové skupiny rodičů, budoucí rodiče, nebo i jen pro ženy vracející se po rodičovské dovolené zpět do práce,“ uvedla Klára Jarošová, krajská koordinátorka Sítě mateřských center o.s. pro Liberecký kraj

Klíčové aktivity Rodičovského ladění, podpořené projektovou neinvestiční částkou více než 1,5 mil. Kč, jsou děleny do několika, na sebe nezávislých, aktivit – semináře pro rodiče, miniškolka, rekvalifikační kurz Pečovatelka o děti 3-15let, webová agentura služeb péče o děti, Zelený táta – a jsou nastaveny na dobu trvání jednoho roku. Většina z nich však již nyní při zahájení projektu projevuje takovou vlastní životaschopnost, že s dobou udržitelnosti se počítá na několik let dalších. „Je to především miniškolka, která rozšiřuje nabídku předškolních zařízení (v Koblížku pro děti již od 1,5roku) a dále pak aktivita samotných otců, jejímž cílem je zvýraznit a podpořit otce v rámci rodiny – Zelený táta. V rámci tohoto programu muži dle svých vlastních nápadů tráví plnohodnotný čas se svými dětmi a to zcela bez zásahu ženského prvku.

„Velmi si vážím mateřských center a lidí, kteří se starají o jejich podnětnou a zajímavou činnost,“ řekl Pavel Petráček s tím, že jejich rozvoj bude nadále podporovat.

„Vidím, že je čas vnímat Koblížek jako seriozního partnera a začít s ním také tak jednat,“ doplnil Boru Jindřich Mareš.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302