Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Slavnostní výkop odstartoval ve Vesci doprovodný program vyCOOL se!

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8704|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký Vesec se stal místem zahájení doprovodného programu pro školy vyCOOL se!. Ten bude následují rok a půl provázet dvě významné sportovní akce, který Liberecký kraj uspořádá – Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v lednu 2010 (ODM) a o rok později 10. Zimní evropský olympijský festival mládeže 2011 (EYOWF). Premiéry se zúčastnili zástupci Libereckého kraje, Českého olympijského výboru a osobnosti sportovního života.

 

„Jsem přesvědčen, že organizátoři připravili velmi dobrý doprovodný program, díky kterému můžeme přivést mladé lidi k pohybu a aktivní zábavě,“ řekl při svém vystoupení Radek Cikl, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

 

Symbolického výkopu s míči se kromě něj ujali také předseda správní rady obecně prospěšné společnosti EYOWF 2011 Petr Doležal, Český olympijský výbor zastupovali Josef Dovalil, místopředseda pro olympismus, a František Dvořák, místopředseda pro sport, a nechyběli ani olympijský vítěz v hodu diskem Imrich Bugár a čestný prezident organizačního výboru EYOWF 2011 Roman Kumpošt.

 

Speciálními sportovními hosty dne byly i mladé naděje českého sportu – juniorská mistryně světa v biatlonu Veronika Vítková a stříbrný běžec na lyžích z EYOWF 2009 Jakub Gräf.

 

Celodenní program zahájily už v dopoledních hodinách soutěže a zábava pro žáky základních škol. Těch dorazilo do veseckého areálu bezmála pět stovek. Odpolední program, který kromě dalších atrakcí nabídl i show na in-line bruslích, byl určen také ostatní veřejnosti. Zájemci se pak mohli zapojit i do veřejného závodu na in-linech.

 

Program vyCOOL se! nabídne každý měsíc speciální akci a vyvrcholí na začátku února 2011, kdy v Libereckém kraji startuje 10. ročník EYOWF.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky