Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Veletrh Educa 2009 Jobdays Liberec skončí v Tipsport areně v sobotu

16. 10. 2009
[id:8919|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

V Liberci dnes předseda Senátu a senátor za Liberecko Přemysl Sobotka a hejtman LK Stanislav Eichler  zahájili největší krajský veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí  EDUCA 2009 Jobdays Liberec.  Akce se účastní na 80 středních a vysokých škol a 40 firem.

„Máme-li udělat něco pro konkurenceschopnost našeho kraje, musíme se postarat především o to, aby naše školství vychovávalo jedince dobře uplatnitelné na trhu práce. Kromě kvalitního vzdělávání žákům, studentům a učňům musíme zajistit dostatek relevantních informací o možnostech profesní volby. S počátkem školního roku se žáci posledních ročníků musejí rozhodnout nad výběrem svého dalšího studijního zaměření. „Školou již nepovinní“ zase řeší otázku volby pracovní kariéry.

Veletrh ukáže, kde a jak hledat práci, kde získat kvalitní a praktické informace o podmínkách na trhu práce, o možnostech proškolení či rekvalifikace, o studiu, stážích a vzdělávacích programech, nebo jak uspět při přijímacích řízeních a úspěšně se uplatnit na současném dynamickém trhu práce. Navíc vystavovatelé mohou návštěvníkům veletrhu  nabídnout osobní kontakt, který je pro výsledek vždy prospěšnější než jen kontakt zprostředkovaný.

Věřím, že Vám prostřednictvím veletrhu EDUCA 2009 JOBDAYS LIBEREC podaří najít tu nejlepší školu, tu nejvhodnější pracovní pozici,“ řekl mimo jiné hejtman.

I přes ekonomickou krizi, která v poslední době zvýšila nezaměstnanost na severu Čech,   se liberecká Tipsport arena stala místem, kde  práci může najít  více jak 3200 lidí, navíc 450 pracovních pozic, mimo databáze úřadů práce, připravili pořadatelé veletrhu.

„Každý člověk, který hledá práci, má možnost  přímo  na veletrhu využít  pomoc odborníků, kteří  jim vyberou odpovídající pracovní pozici. Následně je připraví na telefonický pohovor se zaměstnavatelem nebo jsou nápomocni při  sestavování  životopisu. Navíc uchazeči mohou zcela zdarma přímo  z haly telefonovat na uvedené kontakty nebo využít několik počítačů, které jsou napojeny na internet pro komunikaci se zaměstnavatelem.  K dispozici je i právní poradna zaměřená na zákoník práce,“ řekl Lukáš Přinda, ředitel  Tipsport areny. 

Součástí veletrhu je i prezentace středoškolských vzdělávacích institucí a vysokých škol. Více jak 80 škol zde prezentuje své studium a láká svých lavic nové žáky.  Jejich účast a  přímá prezentace  je  velmi důležitá pro rozhodování v dalším profesním životě zejména u mladší generace. 

Educa  2009 Jobdays  Liberec potrvá v Liberecké Tipsport areně  do soboty  17. října do 16 hodina  jeho návštěvníci mají možnost využít i zdarma autobusové dopravy z terminálu MHD v Liberci ze stanoviště  500/600.

 Doprava z terminálu MHD Fügnerova ulice k Tipsport areně a zpět ZDARMA
Odjezdy v hodinových intervalech.Fügnerova (stanoviště č. 4 - odjezd linek 500 a 600):
čtvrtek a pátek - 9.00 - 15.00 hod.
sobota - 9.00 - 13.00 hod.
































Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302