Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava fotografií a vědeckých kreseb chráněných území a kreseb potrvá na kraji jen do 4. října

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8823|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Agentura ochrany přírody a krajiny ČR a Liberecký kraj pořádají ve spolupráci s Nadací pro záchranu a obnovu Jizerských hor putovní výstavu Ochrana přírody a krajiny v České republice. Na slavnostní vernisáži, která je první v řadě mezi kraji,  ve vestibulu budovy KÚLK, v ulici U Jezu v Liberci promluvili František Pelc, náměstek ministra životního prostředí, Jaroslav Podzimek, člen Rady Libereckého kraje, a František Pojer, ředitel AOPK ČR.

„Návštěvníka výstavy přivítají působivé fotografie chráněných území a rostlin, které malíř a biolog Jan Dungel propojil vlastními vědeckými ilustracemi. Výstavu doplňují krajinářské fotografie Bohumíra Prokůpka,“ uvedl Jaroslav Podzimek s tím, že k dispozici pro návštěvníky je i DVD – ROM nazvané Ochrana přírody a krajiny v České republice.

To tvoří i osu výstavního projektu. Jde o obsáhlé multimediální dílo o chráněné přírodě, nabízející jak poznání, tak i zábavu. Podrobné textové a mapové informace o našich národních parcích a chráněných krajinných oblastech doplňuje 2400 fotografií, film Natura Bohemica,“ řekl radní.

„ DVD je vhodné i pro děti, vždyť tu je například i kapitola Příroda ČR – výuka hrou, kterou jde využít třeba při v předmětu přírodopis nebo při vyučování o životním prostředí,“ řekl radní.

Otevřeno je denně 8 – 17 hod., výstava potrvá do 4. října.


Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky