Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Areál pro klasické lyžování v Harrachově má nové majitele

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 07. 2014 10:30
  • Školství

Sdílet článek

V pondělí 30. 6. 2014 došlo k završení více než ročního vyjednávání o budoucnosti areálu pro klasické lyžování v Harrachově. Hejtman Libereckého kraje Martin Půta společně se starostkou Harrachova Evou Zbrojovou a předsedou TJ Jiskra Harrachov Otakarem Jiroutkem podepsali dva dokumenty, které znamenají přechod práv a povinností zakladatelů společnosti Klasický areál Harrachov, o. p. s. na Český olympijský výbor a Svaz lyžařů České republiky.

Oba dokumenty již před tím podepsali Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru, a Lukáš Sobotka, prezident Svazu lyžařů České republiky.

Společnost Klasický areál Harrachov, o.p.s. vznikla v roce 2009 s cílem poskytovat obecně prospěšné služby ve spravovaných areálech a zároveň zajišťovat jejich postupnou modernizaci. Součástí areálu je i známý harrachovský „mamutí můstek“ pro lety na lyžích.

„Změna vlastníků klasického areálu Harrachov je krok nutný pro vznik jednoho z národních olympijských center, jejichž vznik iniciuje a připravuje právě Český olympijský výbor. Navíc považuji za logické, aby došlo ke spojení provozu sjezdového a klasického areálu. Jsem rád, že došlo k dohodě všech zainteresovaných subjektů od města Harrachov až po Český lyžařský svaz. Liberecký kraj je i v budoucnu připraven podporovat výjimečné sportovní akce v areálu,“ dodal k podpisu dohod hejtman LK Martin Půta.

Novým zakladatelem společnosti Klasický areál Harrachov, o.p.s. je tedy od 1. 7. 2014 Český olympijský výbor. Společně s ním bude o rozvoj společnosti i areálu usilovat Svaz lyžařů České republiky, který si své zakladatelské funkce ponechal jako jediný z původních zakladatelů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky