Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dnes se v liberecké knihovně promítá film Muž, který sází stromy

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 01. 2014 13:27

Sdílet článek

Filmový klub ZOOM ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci 

připravily na dnešní večer 13. 1. od 18.30 ve velkém sále KVK promítání čtyřicetiminutového dokumentárního filmu Muž, který sází stromy.

Režíroval Michal Gálik.

Mnoho lidí si myslí, že povídka o muži, který sázel stromy, je fiktivní. Ve skutečnosti tento muž existuje, jmenuje se Ernest Vunan a žije v mlhou zahalených horách v srdci Afriky.

Film Michala Gálika představí inspirativní příběh člověka, kterému osud jeho země není lhostejný a svým snažením chce obnovit vzácné horské pralesy v oblasti svého kmene Kedjom-Keku na severozápadě Kamerunu. Vydejte se s námi na cestu po této rozmanité africké zemi, přesvědčte se o tom, že i jednotlivec dokáže změnit to, jak bude Země vypadat, a poznejte partu mladých lidí z Česka a Slovenska, kteří se rozhodli Ernestovi pomoci v jeho aktivitách a přispět tak k ochraně místní přírody.

Vstupné je dobrovolné. Výtěžek ze vstupného bude věnován na podporu sdružení Kedjom-Keku, jehož cílem je záchrana horského mlžného lesa a podpora vzdělání ve stejnojmenné oblasti v severozápadním Kamerunu. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky