Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

K libereckému krematoriu bude jezdit autobusová linka č. 38, mikrobus vyjede 15. října

08. 10. 2014

Bude to poprvé v historii, kdy se budou moci k  libereckému krematoriu pozůstalí dopravovat veřejnou dopravou. Od 15. října Dopravní podniky měst Liberce a Jablonce nad Nisou (PMLJ) zavádí novou autobusovou linku č. 38, která bude obsluhována malokapacitním autobusem.

Kvůli pokračující rekonstrukci ulice U Krematoria bude podle mluvčí magistrátu Zuzany Minstrové  mikrobus jezdit zatím ulicí Na Perštýně. Po skončení stavby, která by měla být hotová nejpozději do konce listopadu, povede trasa nového spoje z terminálu MHD Fügnerova ulicemi Lipová, Na Perštýně, U Krematoria a ulicí Dr. Milady Horákové zpět do Fügnerovy ulice.

Mikrobus bude zatím jezdit ke krematoriu jen v pracovní dny a pak na Dušičky.

„Pro seniory, kteří chodí na hřbitov pěšky, je cesta fyzicky náročná. Přemýšleli jsme, jak jim pomoci, až mne napadlo dohodnout se s dopravním podnikem a zavést ke krematoriu linku veřejné dopravy. Zatím bude jezdit spoj jen v pracovní dny, ale pokud budou mít cestující zájem, rozšíříme jej také na víkendy,“ primátorka Martina Rosenbergová.

Linka č. 38 bude odjíždět dle platného jízdního řádu (viz. Níže) z „Terminálu MHD“ ze stanoviště č. 5 (odjezdové stání linky č. 21).

 

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588