Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pomáhá svým zaměstnankyním a maminkám k sebevědomému návratu do práce

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 04. 2014 17:25
  • Rozvoj

Sdílet článek

V rámci projektu SLAĎ se deset současných maminek, ale zároveň zaměstnankyň Krajského úřadu LK na rodičovské dovolené, zúčastnilo jedné z posledních aktivit projektu – školení pod poněkud složitým názvem „Efektivní začlenění a sebeřízení“ a „Úskalí českého pravopisu“., jinak řečeno – dobře zapadnout do kolektivu a zdokonalit se v zákonitostech českého jazyka, který ať tak či onak potřebují všichni zaměstnanci pro výkon své pracovní pozice.

Krajský úřad Libereckého kraje pro ně připravil tyto kurzy v rámci dvoudenního výjezdního semináře, který se uskutečnila začátkem minulého týdne v hotelu Nová Epocha v Janově nad Nisou. "Kurzy pro mě byly velmi poučné, na mateřské dovolené ztratíte kontakt s pracovním životem na úřadu, a tak je někdy obtížné se co nejrychleji začlenit zpět do pracovního procesu. Není úplně jednoduché se začlenit do kolektivu, který se mnohdy změnil, tak i do plnění nových pracovních úkolů. Proto jsem ráda, že krajský úřad umožňuje maminkám se dále průběžně vzdělávat a usnadní nám tak nástup do práce po rodičovské dovolené. Všechny jsme se shodly, že je škoda, že projekt již v květnu končí," pochválila organizátory kurzu i si trochu posteskla jedna ze zúčastněných  maminek Ivana Jarošová,

„Milé bylo také setkání s bývalými kolegyněmi a také možnost vyměnit si dobré i horší zkušenosti z výchovy dětí,“ dodala s úsměvem další z čerstvých zaměstnankyň na mateřské dovolené Květa Šírová.

Kurz byl totiž specifický v tom, že o celkem osm dětí ve věku od čtyř měsíců po dva roky, pečovaly po oba dny tři chůvy z Centra Kašpar.

„V době školení tak mohly maminky v klidu sledovat výuku, zatímco jejich ratolesti si hrály s chůvami v největším apartmá hotelu, které se přeměnilo na hernu,“ prozradila fintu Bronislava Kopalová,  koordinátorka projektu SLAĎ.

Zpestřením školení byl podle ní i rychlokurz, kdy si maminky vyzkoušeli vaření v profesionální kuchyni pod vedením šéfkuchaře. Steak z lososa s rýží s řapíkatým celerem byl nejen výbornou večeří, ale také dobrou tečkou za netradičním seminářem.

Druhé obdobně školení se uskuteční ještě 20. až 21. května. Kurzy jsou financovány z projektu SLAĎ a jako partner projektu se na nich podílí také liberecké Centrum Kašpar.

Projekt SLAĎ  - "Slaďování pracovního a rodinného života zaměstnanců Krajského úřadu Libereckého kraje"( reg.č.CZ.1.04/3.4.04/76.00167) klíčové aktivity „Vzdělávání zaměstnanců před návratem z rodičovské dovolené“ - pracovnic KÚ LK  - školení  "Efektivní začlenění a sebeřízení".

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky