Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj pořádá Strom splněných přání

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 12. 2014 16:56

Sdílet článek

Vánoční akci „Strom splněných přání“ pořádá poprvé v letošním roce také Liberecký kraj. Radost dětem z dětských domovů mohou udělat jak zaměstnanci Krajského úřadu LK, tak zastupitelé LK. Slavnostní předání s připraveným doprovodným programem se v sídle kraje uskuteční ve středu 17. prosince od 15:00 hodin.

Youtube video

Inspirací krajskému úřadu byla loňská předvánoční návštěva Dětského domova v Krompachu, kde hejtmana LK Martina Půtu zaujalo, že Městský úřad Chrastava pro tento domov uspořádal podobnou akci. „Letos se k tomuto nápadu chceme přidat i my. Jedná se o dobrovolnou akci, kdy krajští zastupitelé a zaměstnanci našeho úřadu pomohou splnit dětem přání, která nám prostřednictvím ředitelů jednotlivých domovů poslaly. Pod stromečkem si přejí většinou najít hračky, ale i kosmetiku a ti starší si už přejí něco praktického," říká ředitel Krajského úřadu Libereckého kraje René Havlík.

V letošním roce byly do "Stromu splněných přání" vybrány dětské domovy v Semilech, Jablonci nad Nisou a Dubé Deštné. „Pokud se nám první ročník vydaří a zatím máme jen kladné ohlasy, chtěli bychom, aby se akce stala každoroční záležitostí. Myslím, že není nic hezčího než u vánočního stromu vidět rozzářené dětské oči, i když to v našem případě nebude přímo na Štědrý den, ale už 17. prosince," doplňuje hejtman LK Martin Půta, který se samozřejmě s většinou členů Rady kraje předání dárků zúčastní.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky