Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Malíř Vít Příkaský odtajní na vernisáži svých obrazů i své modelky

28. 01. 2014

Malíř Vít Příkaský, též krajský zastupitel, vystaví v sídle Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci obrazy pod názvem „Barvy mého světa“.

Na vernisáž, která pod záštitou náměstkyně hejtmana LK Hany Maierové, začíná v pondělí 3. února v 16 hodin, pozval autor i některé své ženské modely.

Výtvarník představí výběr ze své tvorby za delší časové období a ukáže techniky, kterými tvoří.

„Vedle grafické tvorby – linoryty a dřevořezy, jsou to akvarely, pastely a kombinovaná technika. V poslední době převažují oleje na plátně,“ prozradil předem Vít Příkaský s tím, že inspirací jsou mu krása ženského těla, příroda a zajímavosti obyčejných věcí.

„Náměty a předlohy si upravuji podle svého barevného vidění světa,“ dodal a připomněl, že na výstavě se objeví i několik motivů krajiny, tak jak je zachytil doma i v zahraničí  - Jižní Tyrolsko, Tunis nebo Chorvatsko.

.Autor sám sebe považuje za amatéra, který se výtvarnému umění věnuje ve svém volném čase. „Maluji pouze pro radost a radost mých blízkých. Je to koníček a relax,“ zdůraznil.

Třiašedesátiletý RNDr. Vít Příkaský se narodil v Moravské Třebové a jako syn otce důstojníka a matky učitelky spolu se svými dvěma bratry prožil mládí na různých místech Československa – v Praze, Brně, Táboře, Příbrami.

„Zásadní zlom přišel, když jsem začal navštěvovat ZUŠ v Táboře, kde mě učil avantgardní jihočeský malíř Karel Valter. Ten dbal na to, aby každý z jeho žáků vyjadřovali svůj styl a názor, čehož se snažím držet,“ připomněl autor, který žije v Liberci již 36 let.

 Hudební doprovod obstará KULKyBAND, orchestr krajských úředníků.

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588