Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Maminky, tatínkové, babičky, dědečkové mají šanci získat vzdělání v péči o rodinu a děti

04. 04. 2014

Liberec - Péče v těhotenství, porod, kojení, první pomoc dětem, změny přinášející partnerům příchod dítěte, cvičení a volný čas, aktivity prarodičů s vnoučaty nebo například osobní rozvoj nabízí rozsáhlý Celostní projekt pro rodinu.

„Projekt je věnován široké veřejnosti a zaměřuje se především na předávání a sdílení informací v oblastech péče o matku a dítě z řady úhlů pohledu,“ sdělila autorka projektu Kristýna Fejfarová.

„Cílem je informovat širokou veřejnost v oblastech přípravy k rodičovství péče o dítě, matku, rodiče a prarodiče v holistickém pojetí, které zahrnuje oblast tělesnou, duševní, sociální, ekonomickou, ale i spirituální rovinu,“ dodala autorka projektu, která mimo jiné přednáší obory zdravotnictví na Ústavu zdravotnických studií Technické univerzity Liberec.

 Projekt, na kterém se podílejí odborníci z řad zdravotnických pracovníků, lékařů, logopedů nebo psychologů, bude probíhat ve třech dlouhodobějších modulech v hodinových a dvouhodinových lekcích jednou týdně. Témata jednotlivých modulů nesou názvy: Budu maminkou, budu babičkou, Máme miminko a co dál (0 až 4 roky) a Budu, jsem babičkou, dědečkem.

Tématem prvního modulu, který bude probíhat buď formou přednášek, nebo workshopů, bude například vývoj plodu, fyziologické tělesné i psychické změny v těhotenství, co očekávat, cvičení v těhotenství, vše o porodu, jednotlivé fáze i z pohledu alternativních přístupů, jak je důležité kojení a jak ho podpořit, péče o novorozence, krmení, kdy a proč navštívit lékaře, praktické nácviky koupání, přebalování či oblékání.

„Druhý modul je zaměřený na růst a vývoj dítěte, rozvoj řeči, znakování, péče o chrup nebo dětské nemoci a prevence a řadu dalších témat týkajících se dětí od narození do čtyř let,“ upřesnila Kristýna Fejfarová.

Projekt bude realizován v prostorách Klubu příhodného okamžiku Kairos v ul. 5. května formou hodinových a dvouhodinových setkání.

„Klienti mají možnost absolvovat celý projekt nebo jeden zvolený modul případně pouze konkrétní hodinu,“ zdůraznila Iva Šolcová za Klub Kairos.

První modul s názvem Budu maminkou (tatínkem), budu babičkou, začne ve čtvrtek 22. 5. 2014 v čase od 18.00 do 20.00 tématem: Oplodnění, jednotlivá období – trimestry, vývoj plodu, fyziologické tělesné i psychické změny v těhotenství a co očekávat.

Druhý modul s názvem, Máme miminko a co dál, začne o týden později, ve čtvrtek 29. 5. 2014 v čase od 18.00 do 20.00.  Jedna dvouhodinová lekce stojí 200 Kč a při zaplacení 5 lekcí nebo celého modulu či projektu jsou nabízeny cenové slevy. 

Počet účastníků na jednotlivých lekcích je omezený. V případě zájmu se hlaste na emailové adrese klubkairos@seznam.cz nebo na tel: 607 280 589, 724 903 606. 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588