Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na dětskou zimní olympiádu na Vysočině se sjedou mladí sportovci z celé republiky

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 01. 2014 17:41
  • Školství

Sdílet článek

Projekt Českého olympijského výboru Olympiáda dětí a mládeže se dočká dalšího pokračování, tentokráte své zimní varianty. Ve dnech od 19. do 24. ledna přivítá Kraj Vysočina téměř 1300 účastníků Her VI. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2014.

Sportovci ze všech 14 krajů České republiky poměří síly v alpském lyžování, biatlonu, běžeckém lyžování, krasobruslení, ledním hokeji, rychlobruslení, snowboardu a lyžařském orientačním běhu. Hlavními centry Her budou sportovní areály ve Žďáru nad Sázavou, Havlíčkově Brodě, Novém Městě na Moravě, Velkém Meziříčí a Jihlavě.

Liberecký kraj vysílá do dějiště Her výpravu čítající celkem 89 členů, z toho sedmdesát sportovců, kterým bude dalších 19 dospělých zajišťovat trenérské vedení a servis,“ uvedla Zuzana Kocumová, statutární náměstkyně Libereckého kraje pro resort zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, juniorská mistryně světa v běhu na lyžích, a účastnice OH v Naganu v roce 1998.

 „Liberecký kraj je sice rozlohou druhým nejmenším v republice, ale ze zimní olympiády jsme zatím pokaždé přivezli nejvíce medailí a vítězili jsme v soutěži krajů. Jsem přesvědčena, že i letos jsou v naší výpravě talentovaní mladí sportovci, o kterých v budoucnu uslyšíme i na reprezentační úrovni. Osobně se těším především na „srdeční záležitost“ - běžecké disciplíny, ale čas si najdu i na ostatní sporty. Sportovcům přeji hodně štěstí a krásné zážitky, které jim dodají chuť ve sportu pokračovat. A to i přes to, že závodní sport často bolí,“ dodala.

Reprezentanti Libereckého kraje budou mít tak jako v předchozích letech jednotné nástupové oblečení. Letos od značky O´Style, jehož výrobcem je společnost INTERIMEX CZ a.s. Vlajkonošem výpravy bude Ivan Masařík, biatlonista, účastník zimních olympijských her v Albertville (1992), Lillehammeru (1994), Naganu (1998) a Salt Lake City (2002). Slavnostní ceremoniál Her, který je, tak jako celá olympiáda, otevřen veřejnosti, se uskuteční v Havlíčkově Brodě na stadionu Kotlina od 14hodin.

 

Liberecký kraj přivezl v roce 2012 již páté celkové vítězství z Her V. zimní olympiády dětí a mládeže ČR

Celkové prvenství v hodnocení krajů, 21 zlatých, 13 stříbrných, 17 bronzových medailí a
2 reprezentanti mezi nejlepšími sportovci Her V. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2012 – to byla skvělá bilance vycházejících sportovních nadějí Libereckého kraje, kterou si přivezly z Moravskoslezského kraje.

Veškeré informace, výsledky, reportáže a vybrané sportovní přenosy mohou zájemci sledovat na webových stránkách www.odm2014.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky