Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Ještěd na Nový rok vystoupalo skoro patnáct set turistů

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 01. 2014 10:56
  • Školství

Sdílet článek

Třetí nejvyšší počet v devětatřicetileté historii novoročního výstupu na horu Ještěd, který pořádá KČT Lokomotivy Liberec, přesně 1473 účastníků, se zaregistrovalo 1. 1. 2014v cíli „bessněžného“ pochodu.

„Odměnili jsme 35 a 36 tisícího účastníky, kterými se stali Jiří Pavelka a Michaela Krejbichová, oba z Liberce,“ prozradil za organizátory Bořivoj Pohl, předseda oddílu KČT Lokomotiva,   s tím, že ocenění si odnesli i tisící Eva Novotná, nejstarší muž František Rychter (1930), žena, mistryně turistiky Vlasta Firstová (1931) a nejmladší Barbora Labovská (5 měsíců) – všichni z Liberce.

Do výše 1012 metrů nad mořem vystoupali mimo jiné i členové Klubu vojenských výsadkových veteránů Plk. Fr. Mansfelda, kteří zde na vrcholu Ještědu tradičně vítají nový rok, hejtman LK Martin Půta s rodinou, a skupina zahraničních pocestných  z Berlína.

Za přípravu úspěšného turistického podniku náleží poděkování patnáctičlennému kolektivu KČT Lokomotiva Liberec, vedoucímu Infocentra v Horním Hanychově Milanu Turkovi, řediteli Hotelu Ještěd Róbertu Priščákovi, Libereckému kraji, resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu, za věnování propagačních a upomínkových dárků, pracovníkům ČD – lanové dráhy za jízdu bez nehod, ekonomce TJ Lokomotiva Liberec Zdeně Prokůpkové a mnoha dalším přátelům zimní turistiky.

Za 39 let již vystoupalo na Ještěd 36 450 účastníků.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky