Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek Marek Pieter jednal ve zdravotnických zařízeních s majetkovou účastí Libereckého kraje o řešení aktuálních problémů

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 11. 12. 2014 16:57

Sdílet článek

Dvě inspekční cesty absolvoval minulý týden náměstek hejtmana LK pověřený řízením ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Marek Pieter. Ten je kromě svého resortu dočasně pověřen i řízením resortu zdravotnictví.

Sídlem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK) v Husově ulici v Liberci jej provedl ředitel příspěvkové organizace Vladimír Hadač. Náměstek Pieter si prohlédl zázemí pro lékaře, sklady, operační středisko i vozový park. Poté se zajímal o výběrová řízení na nákup vozidel rychlé lékařské pomoci, které může ohrozit časový skluz u projektů „Krajské služby eGovernmentu ve zdravotnictví“ a „Krajský standardizovaný projekt ZZS LK“. S vedením ZZS LK projednávali možné řešení této situace. Společně také hovořili o nové službě koronera (lékař, který provádí prohlídky zemřelých) a jeho technickém, administrativním a personálním zajištění s možností poskytování této novinky už v příštím roce.

„Důležité je připravit projekt, zajistit financování a dokončení rekonstrukce objektu v areálu Krajské nemocnice Liberec včetně přestěhování Zdravotnické záchranné služby do nových prostor. V současné době organizace sídlí v nevyhovujícím zázemí. Zásadní je také zvládnutí projektů ve skluzu a rozšíření služeb o koronera. S panem ředitelem jsme se domluvili na společném jednání se zdravotní pojišťovnou. Samozřejmě jsme také hovořili o dalších možnostech snižování nákladů Zdravotnické záchranné služby,“ uvedl po návštěvě náměstek Marek Pieter.

Druhá inspekční cesta se uskutečnila v Nemocnici s poliklinikou v České Lípě, kde byli přítomni generální ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl a člen dozorčí rady nemocnice Jiří Löffelmann. Vedle jednání o projektech, o možnostech nového umístění stanoviště záchranné služby, nákupech léků, zbytném majetku a hospodaření nemocnice, bylo hlavním tématem riziko neřešení tepelného zdroje s ohledem na dodávky tepla po lednu roku 2016. „Společně jsme se domluvili na vypracování studie k posouzení nejvýhodnějšího způsobu technologie a možnosti zajištění financování například pomocí metody EPC, která financuje investici z úspor nákladů za energie,“ doplnil náměstek Pieter s tím, že se s generálním ředitelem nemocnice domluvili na pravidelných informačních schůzkách. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky