Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O Českém ráji se píše u nás i v cizině

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 12. 2014 16:19

Sdílet článek

Čo všetko na vás čaká v Českom ráji? Kraj nabitý históriou, Za pohádkou do Českého ráje, Det nordlige Tjekkiet – nationalparken Cesky raj – to jsou některé titulky našich a zahraničních periodik, které píší o Českém ráji. „Díky monitoringu České centrály cestovního ruchu CzechTourism víme, že v posledních měsících se o Český ráj zajímala média nejméně čtyř zemí. Články o našem regionu vyšly ve Velké Británii, v Polsku, Rusku a Dánsku. Britská a dánská média zvala na trávení aktivní dovolené v Českém ráji, v Polsku představovali fenomén pohádkového Jičína, ruské novináře zaujaly třeba Skotské hry na Sychrově,“ vypočítává Lucie Rakoušová ze Sdružení Český ráj. Že o regionu pod Troskami média píší, je z velké části právě zásluhou tohoto Sdružení.

 

„Pravidelně v určitých obdobích děláme takzvaný presstrip pro novináře. V září to byly dva presstripy pro české a slovenské novináře, o jejichž uskutečnění jsme před časem informovali. Oba presstripy se konaly na popud zastoupení České centrály cestovního ruchu CzechTourism v Bratislavě a v Praze. Zatím poslední presstrip jsme uspořádali na začátku prosince,“ uvádí Rakoušová. Pro novináře je vždy připravena nejméně jednodenní poznávací cesta, v rámci které jsou jim představeny ty nejzajímavější pamětihodnosti, památky a přírodní scenérie regionu. „Pro účastníky je to kýžené oživení jejich práce mimo redakce a ruch velkoměst, pro nás zase potřebná pomoc návštěvnickému cestovnímu ruchu. Výstupy se snažíme monitorovat a konkrétně ze zářijového presstripu vyšly na Slovensku zajímavé články v týdenících Eurotelevízia a Rytmus života, v Čechách zase v časopisu Překvapení. Vzhledem k tomu, že například týdeník Eurotelevízia má náklad 253 tisíc výtisků, znamená to, že si o našem regionu přečte poměrně hodně lidí,“ doplnila Lucie Rakoušová.

 

Do budoucna chystá Sdružení Český ráj další tematické presstripy, poznávací cesty a fóra cestovního ruchu určené pro novináře, podnikatele v cestovním ruchu i odbornou veřejnost a další partnery z regionu. Cílem těchto aktivit bude zaměřit se na jednotlivé tematické nabídky, jako jsou třeba filmová či bezbariérová turistika a více je rozšířit do povědomí návštěvníků regionu, kteří by za ní mohli cíleně jezdit. Tyto aktivity jsou součástí nového projektu „Český ráj – nové trendy v cestovním ruchu“, který je spolufinancován prostředky EU.

 

NOVÉ ČÍSLO ZPRAVODAJE SDRUŽENÍ ČESKÝ RÁJ

V těchto dnech vychází podzimní číslo Zpravodaje Sdružení Český ráj. To přináší ohlédnutí za některými aktivitami, které se pod jeho patronací uskutečnily. Jednou z nich byla například certifikace nových regionálních výrobců. Prestižní značku „Regionální produkt Český ráj“ má tak v současnosti již téměř 50 výrobců. Další významnou akcí byl listopadový seminář o filmovém turismu, který se uskutečnil v prostorách hruboskalského zámku. Ve Zpravodaji najdete dále informace o nové cyklostezce na Jičínsku, o monitoringu návštěvnosti cyklostezky Greenway Jizera a turistických autobusů. Nechybí ani informace o chystaných projektech.  Víte, že Chráněná krajinná oblast Český ráj v příštím roce oslaví 60. výročí od založení? Jak se ochranáři na oslavy chystají? To se dozvíte v rozhovoru s vedoucím Správy CHKO Janem Mockem.

Zpravodaj je ke stažení v elektronické podobě ZDE:

http://www.cesky-raj.info/cs/region-cesky-raj/sdruzeni-cesky-raj/zpravodaj-scr/zpravodaj-scr-2-2014.html

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky