Odborníci se radili, jak financovat obnovu kulturního dědictví

15. 12. 2014

Krajský úřad Libereckého kraje a Omnium z.s. uspořádali ve středu 10. prosince 2014 v Krajské vědecké knihovně v Liberci seminář „Aktuální možnosti financování obnovy a uchování kulturního dědictví“.

Seminář se setkal  velkým zájmem veřejnosti.

„Toto téma je v době rozbíhání nového programovacího období EU velmi aktuální, což se odrazilo i na velkém zájmu odborné veřejnosti, vlastníků kulturních památek či představitelů měst a obcí“, uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

Seminář navštívilo více než 80 účastníků, kteří aktivně formou dotazů diskutovali s autory jednotlivých příspěvků. Prezentovány byly dotační tituly Ministerstva kultury ČR, Libereckého kraje a dále i možnosti financování kulturního dědictví prostřednictvím projektů přeshraniční spolupráce ČR – Polsko či z připravovaného Integrovaného regionálního operačního programu. Úplný výčet dotačních možností uzavřel příspěvek týkající se nadací a nadačních fondů a možností financování památek UNESCO.

Všechny příspěvky formou prezentací budou pro zájemce ke stažení na stránkách Libereckého kraje a Omnium z.s.

jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302