Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pediatři se ve Cvikově sešli již podvacáté

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 04. 2014 17:37
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Jubilejní 20. Cvikovský pediatrický den, který pořádala Dětská léčebna respiračních nemocí ve Cvikově, se uskutečnil v závěru minulého týdne v sále cvikovského Multifunkčního kulturního centra Sever.

 Na tuto akci se opět sjeli dětští lékaři z blízka i daleka, nejvzdálenější účastníci přijeli z Ústí nad Orlicí, z Prahy i z Rakovníka.

„Celkem přijelo 110 lékařů a 30 zdravotních sester,“ informoval ředitel Dětské léčebny Rudolf Focke.

            V úvodní přednášce profesor Jan Janda z Dětské kliniky v Praze Motole zdůraznil význam omezení příjmu soli pro snižování krevního tlaku. Docent Jozef Hoza z kliniky Ke Karlovu uvedl přehled akutních situací v dětské revmatologii.

Druhou část programu opanovali neurochirurgové z Ústí nad Labem. Profesor Martin Sameš uvedl příklady využití mikrochirurgických technik při operativně mozkových nádorů. Následovala sdělení o poranění periferních nervů a o korekci arteriovenosních spojek u dětí.

Poslední část programu tvořily přednášky o léčení poruch srdečního rytmu. Celý program moderoval primář Josef Gut z českolipského dětského oddělení.

Organizačně a gastronomicky zajišťovali ke spokojenosti všech zúčastněných zaměstnanci Dětské léčebny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky