Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada jmenovala výběrovou komisi pro konkurz na funkci ředitele/ky ZZS LK

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 01. 2014 13:09
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Na základě usnesení Rady Libereckého ze dne 19. 11. 2013 bylo vyhlášeno výběrové řízení na funkci ředitele/ředitelky Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, p.o.

„Základním předpokladem je, že vybíráme na tak zodpovědný post odborníka a ne politického zástupce, jak tomu v minulosti bývalo. Proto jsme požadovali, aby i výběrová komise byla složena především z odborníků, kteří se denně zabývají problematikou záchrany lidských životů a se ZZS denně spolupracují. Mají tedy široké povědomí o tom, jak funguje záchranný zdravotní systém v Libereckém kraji, a navíc mají i osobní profesní zájem, aby v budoucnosti fungoval co nejlépe,“ vysvětlila náměstkyně.

Rada LK jmenovala výběrovou komisi v tomto složení:

Martin Půta, hejtman LK, Zuzana Kocumová, statutární náměstkyně hejtmana pro resort zdravotnictví, tělovýchovy a sportu,

Jan Dvořák, předseda Výboru zdravotnictví, Hana Vilímová, členka Krajské rady OSZSP, zaměstnankyně ZZS LK, MUDr. Klára Valentová, zástupce LKO při ZZS LK, MUDr. Ilja Deyl, ředitel ZZS Ústeckého kraje, za Asociaci zdravotnických záchranných služeb ČR, MUDr. Jiří Kalenský, ředitel Masarykovy městské nemocnice Jilemnice, p. o., Ing. Jaroslav Kratochvíl, ředitel Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a. s., MUDr. Richard Lukáš, lékařský ředitel, Krajská nemocnice Liberec, a. s., MUDr. Dušan Morman, primář Anesteziologicko-resuscitačního oddělení KNL, a.s., MUDr. Vladimír Šámal, člen Zastupitelstva LK a MUDr. Vít Němeček, ředitel Městské nemocnice Jablonec n. N.

Jméno nového ředitele, který obsadí místo po Stanislavu Mackovíkovi, odvolaném Radou Libereckého kraje, by mělo být známé během února. Předpokládaný nástup do funkce je od 1. 3. 2014.

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=ycJjLFRaALo

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky