Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vyhlášení soutěže o Nejlepší knihovnu Libereckého kraje

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 07. 2014 16:35

Sdílet článek

Na základě dobrých zkušeností a kladných ohlasů na loňskou soutěž „O nejlepší kroniku obcí a měst Libereckého kraje“ Rada Libereckého kraje na svém posledním zasedání vyhlásila soutěž „Nejlepší knihovna Libereckého kraje“.

Youtube video „Cílem soutěže je podpořit a ocenit náročnou práci městských a obecních knihoven jako vyjádření uznání za jejich činnost a zásluhy o kvalitní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb a o celkový rozvoj kulturního života v obci či městě“, uvedla Hana Maierová, náměstkyně hejtmana pro resort cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Ocenění se bude udělovat jednou za dva roky na základě stanovených kritérií. Pověřené knihovny v bývalých okresech, které dnes v těchto uzemích vykonávají tzv. regionální funkci (Městská knihovna Česká Lípa, Městská knihovna Jablonec nad Nisou, Městská knihovna Semily a Krajská vědecká knihovna v Liberci) předloží hodnotící komisi za každý region tři návrhy. Hodnotící komise bude složena ze zástupců Libereckého kraje, Krajské vědecké knihovny v Liberci a pověřených knihoven. Komise na základě předložených návrhů vybere z každého regionu jednu nejlepší knihovnu, to znamená celkem čtyři za Liberecký kraj.

Oceněným knihovnám bude udělen diplom a finanční odměna ve výši 10.000 Kč u příležitosti „Setkání knihovníků Libereckého kraje“, které se koná každým rokem vždy poslední čtvrtletí v Krajské vědecké knihovně v Liberci. První vyhlášení soutěže proběhne již v roce 2014. Návrhy se předkládají Krajské vědecké knihovně v Liberci nejpozději do konce srpna 2014. Dvouletý cyklus se tak prostřídá s hodnocením kronik.

Vyhlašovatelem soutěže je Liberecký kraj ve spolupráci s Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci, pod záštitou hejtmana Libereckého kraje a náměstkyně hejtmana resortu cestovního ruchu, památkové péče a kultury.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky