Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se sešel se zástupci složek IZS

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 23. 12. 2016 13:00

Sdílet článek

V tomto týdnu se na Krajském ředitelství policie Libereckého kraje, pod vedením ředitele plukovníka Vladislava Husáka, konala schůzka, k níž byl přizván hejtman Libereckého kraje Martin Půta, zástupci složek Integrovaného záchranného systému, Městské policie v Liberci, Krajského vojenského velitelství a Celního úřadu Liberec.

Policejní ředitel informoval všechny přítomné o opatřeních, která činí liberecká policie v souvislosti s událostmi posledních dnů v Berlíně, kdy při teroristickém útoku na vánočních trzích přišlo o život dvanáct lidí a další desítky utrpěli zranění. Policejní ředitel předal informace k nasazení policistů v kraji, jejich službě v místech, kde je větší koncentrace osob (tedy zejména v centrech měst, na vánočních trzích, vlakových a autobusových nádražích, apod.) Současně hovořil o namátkových kontrolách na bývalém hraničním přechodu v Hrádku nad Nisou, kde policisté z cizinecké policie kontrolují nejn vlaky jedoucí ze Spolkové republiky Německo do naší republiky, ale řidiče přijíždějící do naší republiky osobními vozidly, případně pěší. "Chtěl bych zdůraznit, jsou tato opatření preventivního charakteru. Nechceme nikoho děsit, ale dát vzkaz veřejnosti, že jsme tady, reagujeme na situaci a že se snažíme zajistit jejich bezpečnost," sdělil krajský ředitel plukovník Husák.

Zorganizování schůzky velice kladně hodnotili všichni zástupci složek IZS a další spolupracující složky, ale také hejtman Libereckého kraje Martin Půta: "Jsem rád, že plukovník Husák tuto informační schůzku zorganizoval. Jsme samozřejmě v každodenním úzkém kontaktu, pan ředitel mě o všech důležitých krocích, které policie činí v našem kraji, průběžně informuje a jsem za to moc rád, jak máme nastavenou spolupráci. Každopádně bych ještě chtěl poděkovat všem policistům za jejich práci. Určitě někteří z nich mohli mít v tomto adventním čase dovolenou, ale ta musela jít stranou z důvodu současných opatření, která reagují na událostí v Berlíně. Děkuji tedy, že zajišťují naši bezpečnost," vzkázal hejtman policistům.

 

TZ Policie ČR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky